Het Journal of Eveline Helm, deel vier - naar de Regency Ball ...

Beste lezer, Ik hoop dat dit Journal of My Time in Bath nuttig voor je moet zijn. Bij het lezen kun je de vele faux-pasjes en schaamte laten sparen die ik niet was. Ik voel echt dat als dit werk zelfs een andere jonge dame van het publiek belachelijk in de vergaderruimtes van bad zou moeten voorkomen, dan zal het volledig de moeite waard zijn geweest. Nederig de jouwe, Eveline Helm. 92A9459ABC0FF56954AEAD4F2B4560D2

Juni 1797

De tijd is bijna op ons wanneer mijn tante, mijn oom en ikzelf onze eerste verschijning bij een bal in de bovenste kamers zullen maken! Ik ben op dit moment een dergelijk mengsel van emoties in deze gedachte ervaren. Een deel van mij is wilde opwinding bij het vooruitzicht van eindelijk in staat zijn om de Grand Frivolities bij te wonen, ik heb zo lang gedroomd van, sinds Miss Lucy Stevens hen zo vele jaren geleden noemde toen ze de laatste tijd net terugkeerde van haar eerste bezoek aan de stad . Een ander deel van mij is intense zenuwen - wat als ik mezelf in verlegenheid zou brengen, zoals ik zo grondig in de pompkamers deed? Wat als iedereen de nieuwe fluwelenlinten ziet die ik de hele middag heb doorgebracht naaien op mijn beste jurk en, in plaats van zich te concentreren op wat een fijne, rijke smaragdgroene kleur zijn, kijken ze verder dan ze en erkennend dat mijn beste witte mousseline jurk niet is seizoen? Dat het in feite is van het begin van het vorige seizoen; Met het is meer bescheiden buste lijn en het is gebrek aan volheid bij de schouder van de mouw! Wie zou een meisje willen om te dansen die zo volkomen achter de tijden in zo'n mode-bewuste stad is? Mijn tante en ik heb vanmorgen de Haberdashers bezocht na ons bezoek aan de pompkamers, en we bestelden nieuwe jurken, maar helaas, zelfs met een premie betaald, zodat ze kunnen worden voltooid als een rush baan, ze zouden er niet klaar voor zijn Nog twee dagen (een extravagantie die ik heb gesmeekt mijn tante om niet namens mijn te ondernemen, maar ze zou het niet horen van mijn gezegde dat ze niet naar mijn rekening hoeft te gaan). "Het is niet nodig om je te zorgen, mijn liefste," zei mijn tante tegen me als dit nieuws ons werd gegeven. "We kunnen aanpassen wat je hebt met nieuwe linten, en we kunnen nieuwe handschoenen kopen. Ja, ik weet het echt zeker dat we alles kunnen maken, er het meest bevredigend uitzien! Immers, vanavond is alleen de jurkbal en zal er niemand zijn in iets zo goed. Dat zal op donderdag worden opgeslagen voor de mooie bal. " TH-10 Bad, ik heb geleerd, heeft nogal meer ballen dan in het land - zoals alleen te verwachten is. Thuis hebben we elke dinsdagavond een openbare bal bij de lokale montagekamers. In bad is er elke donderdag elke donderdag een jurkbal en een mooie bal, waarvoor iedereen hun beste jurken en meest complexe haarstylingen behoudt, en waarvoor ik hoop dat we deze week onze nieuwe jurken klaar zijn. Normaal zou het vijf shilling kosten om naar een bal te gaan, maar blijft ons abonnement op hen, dat eerder in de pompkamers werd gekocht, ons in staat om gratis bij te wonen. Hoewel ze gezegd hebbende, kost het abonnement op elk veertien shilling, wat als je niet lang in bad zou blijven, niet de moeite waard zou zijn, maar zoals het is dat we een paar weken willen blijven Zolang we naar elke bal gaan, zullen we onze abonnannen de moeite waard maken. Dit zou geen probleem moeten zijn, omdat mijn tante net zo graag naar elke bal gaat, is er zoals ik zelf ben. Hoewel ik opgelucht ben dat we beginnen met een kledingsbal omdat het nogal minder statige affaire is dan de mooie bal. Bij de kledingbal zijn er alleen landdansen en de complexe cotillions zijn gereserveerd voor de mooie bal. Ik hoop dat de tijd komt dat mijn dansvaardigheden me niet teleurstellen en ik begin spijt te hebben om niet meer te oefenen terwijl mijn dansmeester me opdroeg. Hoe was ik om het te weten dat ik zo zou zijn getest! Hoewel er natuurlijk geen garantie is dat ik zal worden gevraagd om een ​​cotillion op donderdag te dansen als ik het doe, ik ben klaar - ik ken niemand in bad naast mijn tante en oom, en die de kans zou geven onbekende partner die misschien niet de stappen kennen om te dansen. Ik houd misschien wel mijn heldere witte handschoenen in mijn reticule als een teken dat ik niet bereid ben om deze week de Cotillion te dansen; Tante Charlotte heeft me verteld dat dat de onuitgesproken code in bad is - dames die een cotillion willen dansen Neem de whitest of White Handschoenen om te dragen om te laten zien dat ze beschikbaar zijn en daarna niet elke dame naar een crème of ivoor veranderen Voelt comfortabel dan zo'n complexe dans. Mijn oom verhoogde alleen mijn twijfels over deze dansen eerder als we onze weg terug brachten van Milsom Street met onze aankopen. "Ik herinner me dat er vorig jaar een gelegenheid was toen je tante en ik in de stad waren, en ze had me overgehaald om een ​​bal bij te wonen. ' "Nee, dat hij veel moest overtuigen, ondanks wat hij mag zeggen," tante Charlotte interjecteerde. Mijn oom heeft doorgedragen: "Toen een heer de verkeerde manier in zijn set keerde en zo hard stapte aan de voet van zijn partner dat ze niet in staat was om de dans voort te zetten en een sedanstoel moest worden geëngageerd om haar vroeg naar huis te nemen. De heer was niet in staat om zijn gezicht te tonen in de montagekamers al bijna twee weken en voelde zich verplicht om regelmatig op te roepen om na haar gezondheid te informeren. Dankzij dit merkte hij heel bijna hij verplicht om haar voor te stellen. Pas op Eveline, "Hij had gezegd dat mijn tante en ik die een op elk van zijn armen waren, ook moesten stoppen. "Als je een cotillion dansde die weet wat je zou kunnen overwinnen! Je kunt ons voetenwerk, een reis in de war brengen, struikelen in de armen van een heer terwijl je valt en merkbaar dat je met hem moet trouwen omwille van de fatsoen! Je bent gewaarschuwd!" "Wel echt, mijnheer Denison," mijn tante vermaand. "Wees niet zo belachelijk." Ik voelde me opgelucht dat mijn tante dacht dat dit te extreem een ​​uitkomst van een dansende fout was, tot ze ging: "Alsof Eveline haar voetenwerk zou verdraaien!" Mijn oom lachte gelachelijk. "Natuurlijk! Mijn fout. Je hebt gelijk, mijn liefste. Onze Eveline is veilig. " Ik ben er zeker van dat ze me grotendeels plagen, maar toch heeft het niet geholpen om mijn zenuwen voor vanavond te regelen. 799330220_tp Ik heb net de klok gecontroleerd op de haardmantel. Het is half zeven uur en als de ballen beginnen zo snel na zeven uur als mogelijk is, geloof ik dat we binnenkort zullen vertrekken om op een modieus uur te komen, en als zodanig zou ik mijn dagboek moeten stoppen met het schrijven van mijn tijdschrift weg beneden. Vooral zoals ik niet weet hoe lang ik me met succes kan voorkomen dat ik tijdens het schrijven mijn vingers in inkt behandelen, omdat mijn huidige quill niet het nieuwste of meest schone schrijfplichtigheid is. Ik ben echter niet zeker of James erin geslaagd is om Sedan-stoelen voor ons te beveiligen, maar als hij dat niet heeft, ben ik niet positief dat hij binnenkort terug zal zijn met sommigen, zoals ondanks het feit dat zo aangenaam is als we op de paragon zijn. Barely vijf minuten lopen van de bovenkamers, het is niettemin omwille van de schijn dat we in Sedan-stoelen aankomen, zoals de meeste mensen die het zich kunnen veroorloven om dit te kiezen. Rijden in een sedan stoel, door de door, is een ander ding dat ik nog nooit eerder heb gedaan, dus deze avond gaat door met mijn dag dat veel vol is met eerste ervaringen; Wat liever legt waarom ik zo nerveus ben, en ik voel me een beetje gerechtvaardigd om dit feit zo te worden gegeven. Desalniettemin zal ik mijn moed inchen in zowel gehandschoende handen, focus op mijn stijgende opwinding, doe mijn angsten voor de achterkant van mijn hoofd en maak op dit moment op weg naar beneden. (Eén laatste gedachte echter, ik hoop dat de dragers van de stoel niet glijden en laten vallen terwijl ik vrees dat ze misschien ...)
Webjenni Waugh HeadshotHet tijdschrift van de tijd van Eveline Helm in bad heeft zijn weg afgelegd dankzij Jenni Waugh, een van onze gidsen in het centrum van Jane Austen. Ze schrijft: "Ik kon het niet verzetten om de exploits van Eveline te delen, ik hoop dat iedereen ze zo interessant en vermakelijk vindt als ik!"

1 opmerking

I find Eveline Helm’s thoughts and worries quite fascinating.

Helena Korin juli 26, 2020

laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd