Hur man skriver en roman - råd från Jane Austen

Periodråd om hur man skriver en roman

Jane Austen var utomordentligt nära hennes neice, Anna Austen. Anna, en spirande romanförfattare, gjorde det bästa av detta förhållande genom att skicka moster kopior av hennes arbete för att kritisera och korrigera. Trots att hon aldrig skulle se boken i tryck hade Anna så småningom publicerat flera verk, inklusive, Mary Hamilton (1833), Winter's Tale (1841), Vårflod (1842) och Minnen av moster Jane (1864). Janes råd om hur man skriver en roman gjorde tydligt intryck! Vänskapen och uppriktigheten som Jane Austen uttryckte i följande brev till hennes neice ger också värdefulla råd om hur man skriver en roman till alla hoppfulla författare. Också av intresse är Jane Austens egen Plan för en roman (enligt tips från olika håll).
MIN KÄRNA ANNA, jag är väldigt mycket skyldig dig att skicka din MS. Det har underhållit mig extremt; verkligen oss alla. Jag läste det högt för din farmor och moster Cass., Och vi var alla mycket nöjda. Anden sjunker inte alls. Sir Thos., Lady Helen och St. Julian är mycket bra gjort, och Cecilia fortsätter att vara intressant trots att hon är så älskvärd. Det var väldigt passande att du borde avancera hennes ålder. Jag tycker mycket om början på Devereux Forester, mycket bättre än om han hade varit mycket bra eller mycket dålig. Några verbala korrigeringar är allt som jag kände mig frestad att göra; huvudmannen för dem är ett tal av St. Julian till Lady Helen, som du ser att jag har antagit att ändra. Eftersom Lady H. är Cecilias överordnade, skulle det inte vara korrekt att prata om henne införs. Det är Cecilia som måste introduceras. Och jag gillar inte en älskare som talar i tredje personen; det liknar för mycket den formella delen av Lord Orville, och jag tycker att det inte är naturligt. Om du tänker annorlunda behöver du dock inte bry dig om mig. Jag är otålig efter mer och väntar bara på en säker förmedling för att returnera den här boken. Med vänlig hälsning, J. A.
10 augusti 1814. MIN KÄRA ANNA, jag skäms ganska för att jag aldrig har svarat på någon av dina frågor i en tidigare anteckning. Jag höll det med avsikt att hänvisa till det vid rätt tidpunkt och glömde det sedan. Jag gillar namnet "Vilken är hjältinnan" mycket bra, och jag vågar säga att det kommer att gilla det väldigt mycket med tiden; men "Entusiasm" var något så mycket överlägset att min gemensamma titel måste tyckas vara en nackdel. Jag känner inte till några misstag om Dawlish; biblioteket var ynkligt och eländigt för tolv år sedan och troligen inte hade någon publikationer. Det finns ingen sådan titel som Desborough, varken bland hertigar, markiser, örnar, viskar eller baroner. Det här var dina förfrågningar. Jag tackar nu för ditt kuvert som du fick i morse. Din moster Cass är lika nöjd med St. Julian som någonsin, och jag är mycket glad över tanken att träffa Progillian igen. Onsdag 17. - Vi har just avslutat den första av de tre böckerna jag fick nöjet att få igår. Jag läste det högt och vi är alla mycket roade och gillar jobbet lika bra som någonsin. Jag är beroende av att gå igenom en annan bok före middagen, men det finns verkligen en hel del respektabel läsning på dina fyrtioåtta sidor. Jag tvivlar inte på att sex skulle göra en mycket bra storlek. Du måste ha varit ganska nöjd med att ha uppnått så mycket. Jag gillar Lord Portman och hans bror väldigt mycket. Jag är bara rädd att Lord P.s goda natur kommer att göra att de flesta gillar honom bättre än han förtjänar. Hela familjen är väldigt bra, och Lady Anne, som var din stora rädsla, har du lyckats särskilt bra med. Bell Griffin är precis vad hon borde vara. Mina korrigeringar har inte varit viktigare än tidigare; här och där har vi tänkt att känslan skulle kunna uttryckas med färre ord, och jag har skrapat ut Sir Thos. från att gå med de andra till stallet, etc. dagen efter att han bröt armen; för även om jag hittar din pappa gjorde gå ut direkt efter hans armen var inställd, jag tror att det kan vara så lite vanligt att dyka upp onaturligt i en bok. Lyme kommer inte att göra det. Lyme ligger drygt 40 mil från Dawlish och skulle inte talas om där. Jag har lagt Starcross istället. Om du föredrar Exeter måste det alltid vara säkert. Jag har också klarat av introduktionen mellan Lord Portman och hans bror och Mr. Griffin. En landskirurg (säg inte till herr C. Lyford) skulle inte presenteras för män av deras rang, och när herr P. först togs in skulle han inte introduceras som den ärade. Den skillnaden nämns aldrig vid sådana tillfällen, åtminstone tror jag inte. Nu har vi avslutat den andra boken, eller snarare den femte. Jag do tror att du hellre skulle utelämna Lady Helenas efterskrift. Till dem som är bekanta med "Stolthet och fördom"det kommer att verka som en imitation. Och din moster C. och jag rekommenderar båda att ni gör en liten förändring i den sista scenen mellan Devereux F. och Lady Clanmurray och hennes dotter. Vi tycker att de trycker på honom för mycket, mer än förnuftigt eller väl- uppfödda kvinnor skulle göra; Lady C. borde åtminstone ha tillräckligt utrymme för att vara tidigare nöjd med sin beslutsamhet att inte gå med dem. Jag är mycket nöjd med Egerton ännu. Jag förväntade mig inte att gilla honom, men jag gör det och Susan är en mycket trevlig liten animerad varelse, men St. Julian är glädjen i våra liv. Han är ganska intressant. Hela hans avbrott med Lady Helena är mycket bra gjort. Ja; Russell Square är ett mycket bra avstånd från Berkeley Square. Vi läser den sista boken. De måste vara två dagar går från Dawlish till Bath. De är nästan 100 mil ifrån varandra. Torsdag. - Vi avslutade det igår kväll efter vår återkomst från att dricka te i Stora huset. Det sista kapitlet gläder oss inte så bra; vi gillar inte grundstycket, kanske från att ha haft för mycket spel på det sättet nyligen [Mansfield Park hade nyligen publicerats], och vi tror att du inte borde lämna England. Låt Portmans åka till Irland; men eftersom du inte vet något om sätten där, borde du inte följa med dem. Du riskerar att ge falska framställningar. Håll dig till Bath and the Foresters. Där kommer du att vara ganska hemma. Din moster C. gillar inte förnedrande romaner och är ganska rädd att din kommer att vara för mycket så att det kommer att komma alltför ofta en förändring från en uppsättning människor till en annan, och att omständigheter kommer att införas med uppenbar konsekvens som kommer att leda till ingenting. Det kommer inte att vara så stor invändning mot mig om det gör det. Jag tillåter mycket mer latitud än hon, och tror att natur och ande täcker många synder i en vandringshistoria, och människor i allmänhet bryr sig inte så mycket om det, för din komfort. Jag skulle vilja ha mer av Devereux. Jag känner inte tillräckligt med honom. Du var rädd för att blanda dig med honom vågar jag säga. Jag gillar din skiss av Lord Clanmurray, och din bild av de två unga flickornas njutning är mycket bra. Jag har inte märkt St. Julians allvarliga samtal med Cecilia, men jag gillar det ytterst. Vad han säger om galenskapen hos annars förnuftiga kvinnor när det gäller deras döttrar som kommer ut är guldvärd värt. Jag uppfattar inte att språket sjunker. Be fortsätt.
 
Chawton: (9 september). MIN KÄRNA ANNA, jag är väldigt mycket skyldig dig att skicka din MS. Det har underhållit mig extremt; verkligen oss alla. Jag läste det högt för din farmor och moster Cass., Och vi var alla mycket nöjda. Anden sjunker inte alls. Sir Thos., Lady Helen och St. Julian är mycket bra gjort, och Cecilia fortsätter att vara intressant trots att hon är så älskvärd. Det var väldigt passande att du borde avancera hennes ålder. Jag tycker mycket om början på Devereux Forester, mycket bättre än om han hade varit mycket bra eller mycket dålig. Några verbala korrigeringar är allt som jag kände mig frestad att göra; huvudmannen för dem är ett tal av St. Julian till Lady Helen, som du ser att jag har antagit att ändra. Eftersom Lady H. är Cecilias överordnade, skulle det inte vara korrekt att prata omhenne införs. Det är Cecilia som måste introduceras. Och jag gillar inte en älskare som talar i tredje personen; det liknar för mycket den formella delen av Lord Orville, och jag tycker att det inte är naturligt. Omdu tänk annorlunda, men du behöver inte tänka mig. Jag är otålig efter mer och väntar bara på en säker förmedling för att returnera den här boken. Med vänlig hälsning, J. A.
10 augusti 1814. MIN KÄRA ANNA, jag skäms ganska för att jag aldrig har svarat på någon av dina frågor i en tidigare anteckning. Jag höll det med avsikt att hänvisa till det vid rätt tidpunkt och glömde det sedan. Jag gillar namnet "Vilken är hjältinnan" mycket bra, och jag vågar säga att det kommer att gilla det väldigt mycket med tiden; men "Entusiasm" var något så mycket överlägset att min gemensamma titel måste tyckas vara en nackdel. Jag känner inte till några misstag om Dawlish; biblioteket var ynkligt och eländigt för tolv år sedan och troligen inte hade någon publikationer. Det finns ingen sådan titel som Desborough, varken bland hertigar, markiser, örnar, viskar eller baroner. Det här var dina förfrågningar. Jag tackar nu för ditt kuvert som du fick i morse. Din moster Cass är lika nöjd med St. Julian som någonsin, och jag är mycket glad över tanken att träffa Progillian igen. Onsdag 17. - Vi har just avslutat den första av de tre böckerna jag fick nöjet att få igår. Jag läste det högt och vi är alla mycket roade och gillar jobbet lika bra som någonsin. Jag är beroende av att gå igenom en annan bok före middagen, men det finns verkligen en hel del respektabel läsning på dina fyrtioåtta sidor. Jag tvivlar inte på att sex skulle göra en mycket bra storlek. Du måste ha varit ganska nöjd med att ha uppnått så mycket. Jag gillar Lord Portman och hans bror väldigt mycket. Jag är bara rädd att Lord P.s goda natur kommer att göra att de flesta gillar honom bättre än han förtjänar. Hela familjen är väldigt bra, och Lady Anne, som var din stora rädsla, har du lyckats särskilt bra med. Bell Griffin är precis vad hon borde vara. Mina korrigeringar har inte varit viktigare än tidigare; här och där har vi tänkt att känslan skulle kunna uttryckas med färre ord, och jag har skrapat ut Sir Thos. från att gå med de andra till stallet, etc. dagen efter att han bröt armen; för även om jag hittar din pappagjorde gå ut direkt efterhans armen var inställd, jag tror att det kan vara så lite vanligt attdyka upp onaturligt i en bok. Lyme kommer inte att göra det. Lyme ligger drygt 40 mil från Dawlish och skulle inte talas om där. Jag har lagt Starcross istället. Om du föredrar Exeter måste det alltid vara säkert. Jag har också klarat av introduktionen mellan Lord Portman och hans bror och Mr. Griffin. En landskirurg (säg inte till herr C. Lyford) skulle inte presenteras för män av deras rang, och när herr P. först togs in skulle han inte introduceras som den ärade. Den skillnaden nämns aldrig vid sådana tillfällen, åtminstone tror jag inte. Nu har vi avslutat den andra boken, eller snarare den femte. Jagdo tror att du hellre skulle utelämna Lady Helenas efterskrift. Till dem som är bekanta med "Stolthet och fördom"det kommer att verka som en imitation. Och din moster C. och jag rekommenderar båda att ni gör en liten förändring i den sista scenen mellan Devereux F. och Lady Clanmurray och hennes dotter. Vi tycker att de trycker på honom för mycket, mer än förnuftigt eller väl- uppfödda kvinnor skulle göra; Lady C. borde åtminstone ha tillräckligt utrymme för att vara tidigare nöjd med sin beslutsamhet att inte gå med dem. Jag är mycket nöjd med Egerton ännu. Jag förväntade mig inte att gilla honom, men jag gör det och Susan är en mycket trevlig liten animerad varelse, men St. Julian är glädjen i våra liv. Han är ganska intressant. Hela hans avbrott med Lady Helena är mycket bra gjort. Ja; Russell Square är ett mycket bra avstånd från Berkeley Square. Vi läser den sista boken. De måste varatvå dagar går från Dawlish till Bath. De är nästan 100 mil ifrån varandra. Torsdag. - Vi avslutade det igår kväll efter vår återkomst från att dricka te i Stora huset. Det sista kapitlet gläder oss inte så bra; vi gillar inte grundstycket, kanske från att ha haft för mycket spel på det sättet nyligen [Mansfield Park hade nyligen publicerats], och vi tror att du inte borde lämna England. Låt Portmans åka till Irland; men eftersom du inte vet något om sätten där, borde du inte följa med dem. Du riskerar att ge falska framställningar. Håll dig till Bath and the Foresters. Där kommer du att vara ganska hemma. Din moster C. gillar inte förnedrande romaner och är ganska rädd att din kommer att vara för mycket så att det kommer att komma alltför ofta en förändring från en uppsättning människor till en annan, och att omständigheter kommer att införas med uppenbar konsekvens som kommer att leda till ingenting. Det kommer inte att vara så stor invändning motmig om det gör det. Jag tillåter mycket mer latitud än hon, och tror att natur och ande täcker många synder i en vandringshistoria, och människor i allmänhet bryr sig inte så mycket om det, för din komfort. Jag skulle vilja ha mer av Devereux. Jag känner inte tillräckligt med honom. Du var rädd för att blanda dig med honom vågar jag säga. Jag gillar din skiss av Lord Clanmurray, och din bild av de två unga flickornas njutning är mycket bra. Jag har inte märkt St. Julians allvarliga samtal med Cecilia, men jag gillar det ytterst. Vad han säger om galenskapen hos annars förnuftiga kvinnor när det gäller deras döttrar som kommer ut är guldvärd värt. Jag uppfattar inte att språket sjunker. Be fortsätt.
Chawton: (9 september). MIN KÄRA ANNA, vi har väldigt roat dig över dina tre böcker, men jag har mycket kritik att göra, mer än du kommer att tycka om. Vi är inte nöjda med att fru Forester slår sig in som hyresgäst och nära granne till en sådan man som Sir Thomas, utan att ha någon annan stimulans att åka dit. Hon borde ha en vän som bor där för att fresta henne. En kvinna som går med två tjejer som bara växer upp i ett grannskap där hon inte känner någon annan än en man av inte särskilt bra karaktär, är en besvärlighet som en så klok kvinna som fru F. inte troligen skulle hamna i. Kom ihåg honär mycket klokt. Du får inte låta henne agera inkonsekvent. Ge henne en vän och låt den vänen bjudas in av Sir Thomas H. för att möta henne, så ska vi inte ha något emot att hon ska äta middag i Priory som hon; men annars skulle en kvinna i hennes situation knappast åka dit innan hon hade fått besök av andra familjer. Jag gillar själva scenen, Miss Leslie, Lady Anne och musiken. Leslieär ett ädelt namn. Sir Thomas H. du gör alltid mycket bra. Jag har bara tagit mig friheten att utesluta en fras som inte skulle vara tillåten - "Välsigna mitt hjärta!" Det är för bekant och inelegant. Din mormor är mer störd av fru Forester som inte återvänder till Egertons besök tidigare än av något annat. De borde ha ringt till prästgården före söndagen. Du beskriver en söt plats, men dina beskrivningar är ofta mer små än vad du kommer att tycka om. Du ger för många uppgifter om höger och vänster. Fru Forester är inte nog nog med Susans hälsa. Susan borde inte gå ut så snart efter kraftiga regn och ta långa promenader i smutsen. En orolig mamma skulle inte drabbas av det. Jag gillar din Susan väldigt mycket, hon är en söt varelse, hennes lekfulla fantasi är mycket förtjusande. Jag gillar henne som hon ärnu överlägset, men jag är inte riktigt så nöjd med hennes beteende gentemot George R. Först verkar hon vara överhäftad och känsla, och efteråt har hon ingen alls; hon är så extremt förvirrad på bollen och så väl nöjd tydligen med Mr. Morgan. Hon verkar ha förändrat sin karaktär. Du samlar nu ditt folk härligt och får dem exakt till en sådan plats som glädjen i mitt liv. Tre eller fyra familjer i en landsbygd är det enda du ska arbeta med, och jag hoppas att du kommer att göra mycket mer och utnyttja dem fullt ut medan de är så mycket fördelaktigt ordnade. Du är baranu kommer till hjärtat och skönheten i din berättelse. Tills hjältinnan växer upp måste det roliga vara ofullständigt, men jag förväntar mig mycket underhållning från de kommande tre eller fyra böckerna, och jag hoppas att du inte kommer att bli emot dessa kommentarer genom att inte skicka mig mer. Vi gillar Egertons mycket bra. Vi ser inga blå pantalonger eller tuppar eller höns. Det finns inget tilltjusa en i L. L., men vi gör ingen invändning mot honom, och hans benägenhet att gilla Susan är tilltalande. Systern är en bra kontrast, men Rachel heter så mycket jag kan bära. De liknar inte så mycket papillonerna som jag förväntade mig. Ditt sista kapitel är väldigt underhållande, samtalet om geni, etc. Mr. St. Julian och Susan pratar båda karaktäristiskt och mycket bra. I vissa tidigare delar är Cecilia kanske lite för högtidlig och bra, men i stort sett är hennes disposition mycket väl motsatt Susans, hennes fantasi är mycket naturlig. Jag önskar att du kunde få fru Forester att prata mer; men hon måste vara svår att hantera och göra underhållande, för det finns så mycket god mening och anständighet i henne att ingenting kan göras mycketbred. Hennes ekonomi och hennes ambition får inte stirra. Tidningarna som Mrs. Fisher har lämnat är mycket bra. Naturligtvis gissar man något. Jag hoppas att när du har skrivit mycket mer kommer du att vara lika med att skrapa bort en del av det förflutna. Scenen med fru Mellish bör jag fördöma; det är prosy och inget till syftet; och ju mer du kan hitta i ditt hjärta att begränsa mellan Dawlish och Newton Priors, desto bättre tror jag det kommer att bli - man bryr sig inte om tjejer förrän de är vuxna. Din moster C. förstår riktigt det utsökta med det namnet - Newton Priors är verkligen en nonpareil. Milton skulle ha gett ögonen för att ha tänkt på det. Hämtas inte stugan från "Tollard Royal"? Söndag. - Jag är väldigt glad, kära Anna, att jag skrev som jag gjorde innan denna sorgliga händelse inträffade. Jag måste bara tillägga att din farmor inte verkar sämre nu för chocken. Jag ska vara mycket glad att få mer av ditt arbete om mer är redo; och du skriver så fort att jag har stora förhoppningar att Mr. Digweed kommer tillbaka fraktat med en sådan last som inte alla hans humle eller hans får skulle kunna motsvara värdet av. Din farmor vill att jag ska säga att hon kommer att ha avslutat dina skor i morgon och tycker att de kommer att se väldigt bra ut. Och att hon är beroende av att se dig som du lovar innan du slutar landet och hoppas att du kommer att ge henne mer än en dag. Med vänlig hälsning, J. AUSTEN.
Chawton: onsdag (28 september). MIN KÄRA ANNA, jag hoppas att du inte är beroende av att ha din bok omedelbart igen. Jag behöll det så att din farmor kan höra det, för det har ännu inte varit möjligt att ha någon allmän läsning. Jag har dock läst det för din moster Cassandra i vårt eget rum på natten medan vi klädde av oss och med mycket glädje. Vi gillar det första kapitlet extremt, med bara lite tvivel om Lady Helena inte är nästanför dåraktig. Äktenskapsdialogen är verkligen mycket bra. Jag gillar Susan lika bra som någonsin och börjar nu inte bry mig alls om Cecilia; hon kanske stannar vid Easton Court så länge hon vill. Henry Mellish kommer att vara, är jag rädd, för mycket i den vanliga romanstilen - en stilig, älskvärd, oundviklig ung man (som inte finns så mycket i verkligheten), desperat kär och allt förgäves. Men jag har inget att döma honom så tidigt. Jane Egerton är en mycket naturlig förståelig tjej, och hela hennes bekantskap med Susan och Susans brev till Cecilia är mycket tilltalande och ganska karaktäristiska. MenFröken Egerton tillfredsställer oss inte helt. Hon är för formell och högtidlig, tror vi, i sitt råd till sin bror att inte bli kär; och det är knappast som en förnuftig kvinna - den lägger den i hans huvud. Vi skulle vilja ha några tips från henne bättre. Vi känner oss verkligen skyldiga att introducera en Lady Kenrick; det kommer att ta bort det största felet i verket, och jag ger dig heder för stor uthållighet som författare att ha antagit så mycket av vår åsikt. Jag förväntar mig mycket kul med Mrs Fisher och Sir Thomas. Du har haft rätt i att berätta Ben Lefroy om ditt arbete, och jag är mycket glad att höra hur mycket han gillar det.Hans uppmuntran och godkännande måste vara "helt utöver allt." Jag undrar inte alls över att han inte förväntar sig att gilla någon så bra som Ceciliai början, men jag blir förvånad om han inte blir en Susan-it i tid. Devereux Forester förstörs av hans fåfänga är extremt bra, men jag önskar att du inte skulle låta honom kasta sig in i en "virvel av dissipation." Jag motsätter mig inte saken, men jag kan inte bära uttrycket; det är en sådan grundlig roman slang, och så gammal att jag vågar säga att Adam träffade den i den första romanen han öppnade. Jag ville verkligen veta Bens åsikt. Jag hoppas att han kommer att fortsätta att vara nöjd med det, och jag tror att han måste, men jag kan inte smickra honom med att det har hänt mycket. Vi har ingen stor rätt att undra över att han inte värderar namnet Progillian.Det där är en källa till glädje som ävenhan kan knappast vara ganska kompetent att. Walter Scott har inget att skriva romaner, särskilt bra. Det är inte rättvist. Han har berömmelse och vinst tillräckligt som poet och borde inte ta brödet ur människors mun. Jag gillar honom inte och menar inte att gilla "Waverley"om jag kan hjälpa till, men fruktar att jag måste. Jag är dock ganska beslutsam att inte vara nöjd med fru Wests"Alicia De Lacy, "skulle jag någonsin möta det, vilket jag hoppas att jag inte kommer att göra. Jag tror jagburk vara stram mot allt som skrivits av fru West. Jag har bestämt mig för att inte tycka om några romaner utom Miss Edgeworths, dina och mina egna. Vad kan du göra med Egerton för att öka intresset för honom? Jag önskar att du kunde tänka dig något, något familjeförhållande för att få fram hans goda egenskaper mer. Någon obehag bland bröder och systrar att lindra genom försäljningen av hans curacy! Något som bär honom mystiskt bort och sedan hörs av i York eller Edinburgh i en gammal stor kappa. Jag skulle inte på allvar rekommendera något osannolikt, men om du kunde uppfinna något livligt för honom skulle det ha en bra effekt. Han kan låna ut alla sina pengar till kapten Morris, men då skulle han vara en stor dåre om han gjorde det. Kan inte Morrises gräla och han förena dem? Ursäkta den frihet jag tar i dessa förslag. Din moster Franks barnmorska har precis gett henne en varning, men om hon är värt att ha eller skulle ta din plats vet jag inte. Hon var fru Webbs hembiträde innan hon åkte till Stora huset. Hon lämnar din moster eftersom hon inte kan komma överens med de andra tjänarna. Hon är kär i mannen och hennes huvud verkar ganska vänt. Han återvänder hennes tillgivenhet, men hon tycker om att alla andra vill ha honom och avundas henne. Hennes tidigare tjänst måste ha passat henne för en sådan plats som din, och hon är mycket aktiv och rent. Webbs är verkligen borta! När jag såg vagnarna vid dörren och tänkte på alla problem de måste ha med att flytta, började jag håna mig för att jag inte gillade dem bättre, men eftersom vagnarna har försvunnit har mitt samvete stängts igen, och jag är alltför glad att de är borta. Jag är mycket förtjust i Sherlocks predikningar och föredrar dem framför nästan alla. Din tillgiven moster, J. AUSTEN. Låt mig veta om du vill att jag ska prata med piga.
Chawton: (21 november 1814). MIN KÄRA ANNA, jag träffade Harriet Benn igår. Hon gratulerade mig och önskade att de kunde skickas till dig, och där är de. De viktigaste nyheterna från detta land är den gamla fru Dormers död. Fru Clement går omkring i en ny svart sammet pelisse fodrad med gult och en vit spole nät slöja och ser anmärkningsvärt bra ut i dem. Jag tror att jag förstår landet om Hendon från din beskrivning. Det måste vara väldigt vackert på sommaren. Ska du från atmosfären veta att du befann dig inom ett dussin mil från London? Låt alla på Hendon beundra "Mansfield Park... "Din tillgiven moster, J. A.
Hans Place (28 november 1814). MIN KÄRA ANNA, jag kan försäkra er att vi alla kom mycket nöjda med vårt besök. Vi pratade om dig i ungefär en och en halv mil med stor tillfredsställelse; och jag har precis skickat en mycket bra rapport om dig till Miss Beckford, med en fullständig redogörelse för din klänning för Susan och Maria. Vi var alla på lek i går kväll för att se Miss O'Neil i "Isabella." Jag tror inte att hon var helt lika mina förväntningar. Jag vill ha något mer än det kan vara. Jag tog två fickhanddukar, men hade väldigt lite tillfälle för någon av dem. Hon är dock en elegant varelse och kramar Mr Young härligt. Jag ska i morgon träffa tjejerna i Keppel Street. Cassy var överdrivet intresserad av ditt äktenskap när hon hörde av det, vilket inte var förrän hon skulle dricka din hälsa på bröllopsdagen. Hon ställde tusen frågor på vanligt sätt, vad han sa till dig och vad du sa till honom. Om din farbror var hemma skulle han skicka sin bästa kärlek, men jag kommer inte att påtvinga dig några basfiktiva påminnelser, mina kan jag ärligt talat ge och förbli din tillgiven moster, J. AUSTEN.
Hans Place (onsdag). MIN KÄRA ANNA, jag har varit väldigt långt ifrån att hitta din bok en ondska, försäkrar jag dig. Jag läste det omedelbart och med stort nöje. Jag tror att du går mycket bra. Beskrivningen av Dr. Griffin och Lady Helenas olycka är mycket bra och precis vad som sannolikt skulle vara. Jag är nyfiken på att veta vad slutet är pådem kommer vara. Namnet på Newton Priors är verkligen ovärderligt; Jag träffade aldrig något överlägset det. Det är förtjusande, och man kan leva på namnet Newton Priors under en tolvmånad. Ja, jagdo tror att du går väldigt snabbt. Jag önskar bara att andra av min bekanta kunde skriva så snabbt. Jag är nöjd med hundscenen och med hela George och Susans kärlek, men är mer särskilt slagen med dinallvarlig samtal. De är väldigt bra hela tiden. St. Julians historia var en överraskning för mig. Du hade inte särskilt länge vetat det själv tror jag; men jag har ingen invändning mot omständigheterna, och det är mycket väl sagt. Att han varit kär i mostern ger Cecilia ytterligare intresse för honom. Jag gillar idén - en mycket ordentlig komplimang till en moster! Jag föreställer mig snarare att syskonbarn sällan väljs men av komplimang till någon moster eller annan. Jag vågar säga att Ben var kär i mig en gång och aldrig skulle ha tänkt på detdu om han inte hade tänkt mig dö av skarlagensfeber. Ja, jag hade ett misstag angående antalet böcker. Jag trodde att jag hade läst tre före de tre i Chawton, men färre än sex kommer inte att göra det. Jag vill träffa kära Bell Griffin igen; och hade du inte bättre ge en aning om St. Julians tidiga historia i början av berättelsen? Vi får inte se något av Streatham medan vi är i stan; Fru Hill ska lura in sig av en dotter. Mrs Blackstone ska vara med henne. Fru Heathcote och fröken Bigg lämnar henne bara. Den senare skriver mig att Miss Blackfordärgift, men jag har aldrig sett det i tidningarna, och man kan lika gärna vara singel om bröllopet inte ska vara på tryck. Din tillgiven moster, J. A.
Chawton: 23 juni 1816. MIN KÄRA ANNA, Cassy önskar sitt bästa tack för boken. Hon var mycket glad över att se det. Jag vet inte när jag har sett henne så mycket slagen av någons vänlighet som vid detta tillfälle. Hennes känslighet verkar öppna för uppfattningen av stora handlingar. Dessa handskar har dykt upp på pianoforten ända sedan du var här på fredag, vi antar att de måste vara dina. Fru Digweed återvände igår genom hela eftermiddagens regn och var naturligtvis våt igenom, men när hon talade om det sa hon aldrig en gång "det var bortom allt", vilket jag är säker på att det måste ha varit. Din mamma betyder att åka till Speen Hill i morgon för att se fru Hulberts, som båda är mycket likgiltiga. Av alla konton bryter de verkligen nu - inte så starka som den gamla Jackass. Med vänlig hälsning, J. A.
 
Tyckte om den här artikeln som utforskar Jane Austens råd om hur man skriver en roman? Du kan bläddra bland vårabokhandel här, inklusive böcker som Jane's glädje, som samlar några av dagens ledande författare och myndigheter om Jane Austen för att ge sina tankar om hennes förtjusande överklagande.

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras