Till minne av fru Lefroy

Till minne av fru Lefroy som dog dec: r 16 - min födelsedag.

Dagen återvänder igen, min födelsedag; Vilken blandad känsla med tanken uppstår! Älskade vän, fyra år har gått sedan du slängdes för evigt från våra ögon. - Dagen, till minne av min födelse som skänker liv och ljus och hopp till mig, tar tillbaka den timme som var din sista på jorden. åh! bitter pang för att tortera Memory! - Angelic Woman! förbi min makt att berömma På språk möts, dina talanger, temperament, sinne. Ditt fasta värde, de fängslande Grace! - Din vän och mänsklighetens prydnad! - Vid Johnsons död av Hamilton sa vi: 'Sök oss en ersättare - Ah! förgäves planen, ingen näst bästa återstår för Johnson död - Ingen kan påminna oss ens om mannen. ' Så vi av dig - oöverträffade i din ras Ojämförliga gjorde du, som han den första av män. Förgäves letar vi runt på den lediga platsen, vi kan aldrig se på dig igen. Kom då kära Fancy, du övergivna kraft, - --Hoppet är nedslående, kyligt, svårt för dig! - Välsigna dig, denna lilla del av en timme, Låt mig se henne som hon brukade vara. Jag ser henne här, med alla hennes godartade leenden, Hennes blick av ivrig kärlek, hennes accenter söta. Den rösten och ansiktet är nästan gudomligt! - Uttryck, harmoni, lika komplett. - Jag lyssnar - 'det låter inte ensamt - det är känsla,' Tis Genius, Taste and Tenderness of Soul. 'Det är äkta hjärtvärme utan förevändning och sinnets renhet som kronar helheten. Hon talar; 'tis Eloquence - den nåd Tongue Så sällsynt, så härlig! - Används aldrig fel av henne för att lindra Vice, eller däck en fel, Hon talar och resonerar men på Virtue's sida. Her's is the Engergy of Soul uppriktigt. Hennes kristna ande är okunnig att lura, försöker att trösta, läka, upplysa, tugga, ge ett nöje eller förhindra smärta. - Kan borde förbättra sådan godhet? - Ja, för mig, Hennes partiella tjänst från mina första år Fullbordar alla. - Ah! Ge mig ännu att se hennes leende av kärlek. - Visionen dyker upp. 'Det är förflutet och borta - vi möts inte längre nedan. Short is the Cheat of Fancy över graven. åh! kanske jag hoppas kunna jämföra Bliss att gå! Att möta dig Ängel! i ditt framtida hem! - Fain skulle jag känna en union i ditt öde, Fain skulle jag försöka dra en Omen-mässa Från denna anslutning i vårt jordiska datum. Skäm bort den ofarliga svagheten - Resonera, reserv. - Jane Austen Tyckte du om den här artikeln? Bläddra bland våra bokaffär på janeaustengiftshop.co.uk

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras