Op herreading austen

Twee jaar nu, ik heb een Jane Austen-roman opnieuwElke keer dat ik in een uitgebreid waspauze van de universiteit, zowel bij Kerstmis als voorbijde zomer, die een ritueel is geworden, kijk ikvooruit naar bijna net zo veel als de vrije tijd. ik eerstLees alle romans van Austen toen ik twaalf ofDertien, en nu, acht of negen jaar later, metVerse ogen en graad-geïnduceerde literaire analyseVaardigheden, het is interessant geweest om te zien hoe mijn perspectiefvan de Canon van Austen is veranderd engeëvolueerd in het afgelopen decennium.


Toen ik de boeken voor het eerst in de middelbare school lees,Het was de leuke geest van weinig zuskarakters zoals Margaret Dashwood en Lydia Bennetdat ik het meest gerelateerd is aan,Ondertussen kijkend naar de heldinnen van Austen verlangendalsof ze ook mijn oudere zussen waren.Nu, ik ben echter dezelfde leeftijd als ze, ook ouder,en blijft ze ontgroeien. RugToen leken ze echte volwassenen voor mij, degenen diehad financiële moeilijkheden en zou kunnen gaanfeesten en trouwen. Maar nu dat ik eindelijk hebbereikte de leeftijd van veel van deze personages, ikzijn gekomen om te realiseren hoe jong ze eigenlijk zijnzijn. Ikzelf, woon in de eenentwintigste eeuw,nog steeds veel te jong om zich te vestigen en te trouwen,Hoewel twee eeuwen geleden ik misschien alzou hebben. Een deel van mij is opgelucht dat dat soortvan toewijding is nog niet opgetreden in mijnleven, en toch wonderen een ander deel als ik zou moeten zijnnoodlijdende dat Elizabeth Bennet al wasGetrouwd met de heer Darcy op mijn leeftijd, terwijl ik alleen eeneen paar maanden achter tot ik die drempel passeeren draai tweeëntwintig.


Als een jonge tiener was ik altijd zo geveegd in deRomantiek van de boeken van Austen, maar als eenVolwassen ik heb echt om de nuances van te waarderenalle relaties die ze ambacht, die enthousiastinzicht in het milieu van haar personages van dehet meest onbeduidend aan de meest zachte interacties. InSommige van de romans, ik heb zelfs gegroeid om dat sommigen te voelenvan haar helden, die ik ooit hadGeïdealiseerd, verdient zelfs niet echt haar heldinnen.Zowel Edward Ferrars als Edmund Bertram inbijzondere aandacht, zoals beide vaak verwaarlozingElinor dashwood en fanny Prijsrespectievelijk, alleen om eindelijk naar hun zintuigen te komenuiteindelijk.


Met elke herlezen van een bepaald boek neemt u ietsNieuw weg van het, afhankelijk van deStadium en omstandigheden van je leven op dat moment.En het maakt me af, want ik word ouderwatAnders kan AUSTEN mij in de toekomst onthullen. Zal deWijsheid van mevrouw Gardner en mevrouw Westonkomen om me meer aan te spreken dan de Witticismen van LizzyBennet of het onheil van EmmaHouten huis? Zullen de angsten van het moederschap op een dagmaak mevrouw Bennet's Hysterics MoreRelbaar voor mij dan de pinaten van Anne Elliott voor kapiteinWentworth, of Marianne Dashwood's voorWilloughby? Ik bedoel echt, tegen dit tempo, aan het eindevan mijn leven zal het misschien Mr Woodhouse zijnwie ik betrekking heb tot de meeste, doodsbang van ziekte en eeuwigdurenderop aan het hebben van een goed gezellig vuur aanblijf warm.


Het is vreemd voor mij dat ik een leeftijd heb bereikt waar ikkan echt beginnen te reflecteren op het verleden metzo duidelijkheid, moeilijk te geloven dat ik bijna twee heb gehadTientallen jaren nu het formuleren van legitiem genoeggedachten en meningen om terug te reflecteren. Maar ikStel dat dit is wat ouder wordt is: altijdterugdenken, altijd in verbazing staan ​​bijhoe ver verwijderd, je wordt op de een of andere manier gewordenvan wie je ooit was. Voor mij, reading austenIn de afgelopen jaren is echt geweesteen toegeeflijke onderneming voor mij in die posterieure zelfontdekking.


Austen heeft slechts zes romans, maar het is de schoonheid vande rijkdom van haar teksten, zo vol met kleinDetails, die hen hebben toegestaan ​​om te verduren en te hebbenook zelfs haar het meest gekruidlezers met een leven van vreugde van hen.Uit wat ik ooit heb tegengekomen, dat zijn ze,Misschien, sommige van de meest re-leesbare werken in het Engelsliteratuur. Je weet altijd dat er zal zijnEen gelukkige uitkomst, maar gelukkig maakt dat nietde reis naar het evenmin aangenaam. lneem ook troost in de wetenschap dat haar boekenzal altijd voor mij toegankelijk zijn, altijdZittend op mijn plank die op me wacht om naar hen terug te kerenWaar het leven me ook kan brengen. Als ze oud zijnVrienden nu, ik kan me alleen maar voorstellen hoe intiem we zullenwordt decennia door de lijn, hun pagina'sversleten zacht, hun covers allemaal bevlekt en hun stekelsgebarsten met dierbaar gebruik.


Lauren Kammerdienener is een Amerikaanse student in Schotland die haar liefde voor Austen helemaal over de vijver volgde. Ze hoopt op een dag haar liefde voor literatuur en haar talent voor het bewerken van de professionele uitgeverijenwereld, maar is perfect geïntroduceerd in haar studie in de kunstgeschiedenis en het Engels voor nu, waar en het lezen waar ze in de tussentijd kan lezen.


Als je geen beat wilt missen als het gaat om Jane Austen, zorg er dan voor dat je bent aangemeld voor de Jane Austen Nieuwsbrief Voor exclusieve updates en kortingen van onze online cadeauwinkel.

laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd