Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Op herreading austen

On rereading Austen - JaneAusten.co.uk
Jane Austen

Op herreading austen

Lauren Kammerdier
Al twee jaar heb ik een roman van Jane Austen opnieuw gelezen Elke keer dat ik een verlengde ben Pauze van de universiteit, zowel met Kerstmis als voorbij de zomer, die een ritueel is geworden, kijk ik vooruit naar bijna net zoveel als de vrije tijd. ik eerst Lees alle romans van Austen toen ik twaalf was of dertien, en nu acht of negen jaar later, met frisse ogen en door graad geïnduceerde literaire analyse vaardigheden, het was interessant om te zien hoe mijn perspectief van de canon van Austen is veranderd en evolueerde het afgelopen decennium.


Toen ik de boeken voor het eerst op de middelbare school las, Het was de leuke geest van kleine zus Personages zoals Margaret Dashwood en Lydia Bennet waar ik het dichtst bij, met, Ondertussen opkijken naar de heldinnen van Austen verlangend Alsof ook zij mijn oudere zussen waren. Nu ben ik echter even oud als zij, zelfs ouder, en blijven ontgroeien. Rug Toen leken ze echte volwassenen voor mij, degenen die had financiële problemen en kon naar groot gaan partijen en trouwen. Maar nu dat heb ik eindelijk bereikte de leeftijd van veel van deze personages, ik zijn gaan realiseren hoe jong ze eigenlijk Zijn. Ikzelf, leef in de eenentwintigste eeuw, Voel je nog steeds veel te jong om zich te vestigen en te trouwen, Hoewel ik twee eeuwen geleden misschien al heb zou hebben. Een deel van mij is opgelucht dat dat soort van toewijding is nog niet in mijn Het leven, en nog een deel vraagt ​​zich af of ik zou moeten zijn bedroefd dat Elizabeth Bennet al was Getrouwd met de heer Darcy op mijn leeftijd, terwijl ik alleen een Nog enkele maanden over tot ik die drempel passeer en draai tweeëntwintig.


Als een jonge tiener was ik altijd zo geveegd in de Romantiek van de boeken van Austen, maar als een Volwassene Ik ben echt de nuances van gaan waarderen Alle relaties die ze maakt, die enthousiast zijn inzicht in het milieu van haar personages uit de Het meest kleine tot de meest teder van interacties. In Sommige van de romans, ik heb zelfs gegroeid om dat sommigen te voelen van haar helden, die ik ooit had Geïdealiseerd, verdient niet eens echt haar heldinnen. Zowel Edward Ferrars als Edmund Bertram in Ik denk aan, zoals beide vaak verwaarlozen Elinor Dashwood en Fanny Price respectievelijk, alleen om eindelijk tot zintuigen te komen uiteindelijk.


Met elke herlezing van een bepaald boek neemt u iets nieuw weg ervan, afhankelijk van de Stage en omstandigheden van je leven op dat moment. En het doet me afvragen als ik ouder word wat anders kan Austen me in de toekomst onthullen. Zal de Wijsheid van mevrouw Gardner en mevrouw Weston kom me meer aanspreken dan de geestigheid van Lizzy Bennet of het onheil van Emma Houten huis? Zullen de angsten van het moederschap ooit Maak de hysterie van mevrouw Bennet meer relateerbaar voor mij dan Anne Elliott's smacht voor kapitein Wentworth, of Marianne Dashwood's voor Willoughby? Ik bedoel echt, in dit tempo, tegen het einde van mijn leven is het misschien Mr Woodhouse met wie ik me het meest heb, doodsbang voor ziekte en voortdurend Sta erop dat er een goed gezellig vuur is blijf warm.


Het is vreemd voor mij dat ik een tijdperk heb bereikt waarin ik kan echt beginnen na te denken over het verleden met Zo'n duidelijkheid, moeilijk te geloven dat ik bijna twee heb gehad decennia nu van het formuleren van legitiem genoeg Gedachten en meningen om op terug te reflecteren. Maar ik Stel dat dit is wat ouder wordt: altijd Terug denken, altijd verbazing Hoe ver verwijderd je op de een of andere manier bent geworden van wie je ooit was. Voor mij, herlezen Austen In de afgelopen jaren is het echt geweest Een heerlijke onderneming voor mij in die achterste zelfontdekking.


Austen heeft slechts zes romans, maar het is de schoonheid van de rijkdom van haar teksten, zo vol klein Details, die hen in staat hebben gesteld te verdragen en hebben zorgde ook zelfs voor haar meest doorgewinterde Lezers met een leven lang vreugde van hen.Van een van iedereen die ik ooit ben tegengekomen, zijn ze, Misschien zijn enkele van de meest herleesbare werken in het Engels literatuur. Je weet altijd dat er zal zijn Een gelukkig resultaat, maar gelukkig maakt dat niet De reis naar het minder plezierig. I Troost ook in de wetenschap dat haar boeken zal altijd altijd voor mij toegankelijk zijn Zittend op mijn plank wachtend tot ik naar hen terugkeerde Waar het leven me ook kan brengen. Als ze oud zijn Vrienden nu, ik kan me alleen maar voorstellen hoe intiem we zullen tientallen jaren langs de lijn worden, hun pagina's zacht gedragen, hun deksels allemaal vlekkerig en hun stekels gebarsten met goed gebruik.


Lauren Kammerdiener is een Amerikaanse student in Schotland die haar liefde voor Austen helemaal over de vijver heeft gevolgd. Ze hoopt op een dag haar liefde voor literatuur en haar talent te nemen voor het bewerken van de professionele publicatiewereld, maar is perfect tevreden met haar studies in kunstgeschiedenis en Engels, reizen waar en lezen wat ze in de tussentijd kan.


Als je een beat niet wilt missen als het gaat om Jane Austen, zorg er dan voor dat je bent aangemeld bij de Jane Austen -nieuwsbrief voor exclusieve updates en kortingen van onze online cadeauwinkel.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

Male/female friendship in Jane Austen’s novels - JaneAusten.co.uk
Elinor Dashwood

Mannelijke / vrouwelijke vriendschap in Jane Austen's romans

Isobel Hayward deelt haar gedachten over mannelijke / vrouwelijke vriendschappen in de romans van Austen

Meer informatie
An Austen Warm-up : Introducing Children to Jane - JaneAusten.co.uk
Children

Een Austen-warming-up: het introduceren van kinderen in Jane

Blog Editor Ellen maakt enkele aanbevelingen van boeken om de jongere in je leven in Austen te krijgen.

Meer informatie
logo-paypal paypal