Best Selling Author Joanna Trollope was een van de zes uitgekozen auteurs om deel te nemen aan het Austen-project; een initiatief begon in 2013 Door uitgever Harper Collins, die Top Hedendaagse auteurs zagen, herwerken Jane's zes voltooide romans voor een modern publiek. Deze week beantwoordde Joanna vragen via de Guardian-website en een van de vragen die ze werd gevraagd was: "Wat is het geval voor de herschrouwen van de boeken van Jane Austen? Je hebt een vernieuwde gevoel en gevoeligheid, terwijl anderen van de Austen Canon door anderen zijn herwerkt. Hoe zou u reageren of een uitgever heeft voorgesteld dat uw boeken door anderen worden herschreven?". Dit is wat ze moest zeggen:
Het Austen-project werd gedroomd door een zeer slimme editor bij Harper Collins die nu in Faber is. Haar idee was om de timelessheid van de karakterisering van Jane Austen te benadrukken door verhalen te nemen die vóór 1815 waren geschreven en omzetting naar 2013. Dus het doel was niet zozeer om moderne schrijvers te laten zien, om het eeuwige genie van Jane Austen te tonen. Ik denk niet alleen dat mijn romans zeer vereerd zouden zijn om in 200 jaar te worden herschreven, ik denk dat ze zouden profiteren! Er is immers niets nieuws te zeggen over de menselijke aandoening die sophocles of Shakespeare nog niet briljant is gezegd. Alle schrijvers doen herinterpret of vertalen deze eeuwige waarheden over de mensheid voor hun eigen tijden. Ik ben niet van de school van schrijvers die gelooft dat we uitvinders zijn, zoals je zult verzamelen! En dat verklaart waarom, wanneer het kwam om logisch en gevoeligheid te updaten, ik niet alleen vastzit aan Jane's verhaal en karakterisering zoals verf, sta ik ook vast aan haar behandeling van haar personages. In zintuigen en gevoeligheid zijn er slechts twee personages die ze niet plagen - de ene is Elinor Dashwood en de andere is kolonel Brandon - en ik heb ze op dezelfde manier behandeld die Jane zelf heeft. Ik begon het project dat ze een briljante romanschrijver was. Ik eindigde dat het project gelooft dat ze een compleet genie was en niets dat is gebeurd sindsdien heeft me ervoor gezorgd dat ik die mening heeft herzien.