Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Wat doet een man zoals jij op een plek als deze? - een mannelijke janite zijn

What's a Guy like you doing in a place like this? - Being a Male Janeite - JaneAusten.co.uk
author

Wat doet een man zoals jij op een plek als deze? - een mannelijke janite zijn

Kevin

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik denk dat ik moet beginnen met het uitleggen waarom een ​​Amerikaans mannetje zou beslissen om zichzelf bijna obsessief in te gooien in de studie van een Engelse vrouw die 200 jaar vóór zijn tijd leefde. Nou, op 13-jarige leeftijd, worden de meeste jongens verliefd op beroemdheden en supermodellen, maar door een daad van het lot of het grappige curriculum van een Amerikaanse openbare school op dat cruciale moment, toen ik een verliefdheid op Debbie Gibson had gevormd, Al mijn tijd was bezig met het worstelen Trots en vooroordeel. In plaats van een jongste pop-ster, werd ik verliefd op de levendige en charmante Lizzy Bennet.

Ik zie nu Lizzy met een kritisch oog, dat gericht was op de universiteit, maar haar fouten zijn bijna net als vertederend als haar perfecties. Mijn vooruitgang als een Engelse majoor bracht me uiteindelijk hier naar Engeland en naar het centrum van Jane Austen. Voordat ik begon, vreesde ik dat ze me voor een kamer hadden gooien met top-inch Janeites die me zouden beantwoorden met obscure, onmogelijke vragen. In plaats daarvan gaven ze me de tijd om de auteur te absorberen. Wanneer ik in de centre ben - met medewerkers die studeren en praten over Austen, met bezoekers nieuwsgierig over Austen, en met planken van boeken, jeuk voor een browsen - ik leer met onderdompeling.

Eindelijk een vertrouwen en expertise hebben opgedaan, begon ik de tentoonstelling te introduceren. Dit gaat om een ​​trefwoord van 15 minuten over de biografie van de auteur. Ik was nerveus, maar het werd gemakkelijker gemaakt door niet verplicht te zijn; Vrijwillige angst is het minst pijnlijk. Elke gesprek is beter dan die eerder, maar, nog belangrijker, ik mag anderen ontmoeten die dezelfde smaken hebben zoals ik, maar met veel verschillende achtergronden. Het centrum van Jane Austen, terwijl ik me bijdragen aan Engeland, heeft me dichter bij het land, Lizzy, en anderen die van hen allebei genieten.

Kevin Piper is een student die onlangs een semester heeft doorgebracht als stagiair in het centrum van Jane Austen. Genoten van dit artikel? Bekijk onze Richtlijnen voor inzenden en neem contact op.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

The Jane Austen Centre - Inspiring Thousands - JaneAusten.co.uk
2011

Het centrum van Jane Austen - Duizenden inspirerend

"Dit jaar hebben we een ongelooflijk aantal boeken verkocht" Jane Austen Centre Shop Manager Nicky Lewingden.

Meer informatie
logo-paypal paypal