Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Mevrouw Hurst Dancing

Mrs. Hurst Dancing - JaneAusten.co.uk
cari hislop

Mevrouw Hurst Dancing

De koude winterdag kwam ik in mijn favoriete tweedehands boekhandel (St. Mary's boeken) In de stad had ik niet verwacht iets te vinden. Ik was eruit om foto's te maken; Ik moest mijn handen ontdooien (elk excuus). Tijdens het kammen van de geschiedenissectie voor middeleeuwse ridders ving ik de woorden op "Mevrouw Hurst dansen ". Mijn hersenen berekenden zelfs niet de kleinere afdruk op de wervelkolom. De grootte van het boek suggereerde het bevatte veel foto's.

Omdat ik een nieuwsgierige Wench is, wilde ik weten waarom iemand een boek zou schrijven over een getrouwde vrouw die danste. Ik kon het niet geloven toen ik de dekking zag. Daar in mijn handen was een boek waar ik nog nooit van heb gehoord (nu mijn hersenen de moeite hadden om de ondertitel te lezen) 'Mevrouw Hurst Dansen en andere scènes uit Regency Life 1812-1823 Aquarellen door Diana Sperling... 'Ik hield mijn adem in toen ik de cover opende om de pot penning te vinden. Het was slechts £ 6. Ik greep het op mijn borst en lachte terwijl ik weerstond met het dansen in de besloten ruimte. Ik schakelde door een paar pagina's en was betoverd. Ik sloot het boek snel en besloot dat het een van mijn kerstcadeautjes zou zijn, wat betekent dat ik niet naar meer dan vijf van de 70 platen tot de kerstdag keek.

Als je van het Regency-tijdperk houdt, en je hebt dit boek nog nooit gezien, wil je je eigen exemplaar. Diana Sperling, de jonge vrouw schildert scènes uit haar leven, hadden een groot gevoel voor humor en duidelijk een liefde voor het absurde. Ik moest een paar foto's delen. Dit zijn niet eens de beste (hoewel ik mijn enkele favoriet opneem). Deze paar geven een smaak van de rest. Diana was onderdeel van een rijke familie (haar vader was Lord of the Manor) die gelukkig en inhoud was, ongeacht wat er buiten hun kleine wereld aan de hand was. Het eerste schilderij introduceert de meeste mensen in haar schilderijen ...

(De notities in cursief zijn uit het boek en zijn geschreven door Gordon Mingay)

Het gezin tijdens het avondeten, rond 1812/1813. Aan het hoofd van de tafel zit Diana's zwager Henry van Hagen, die het had, het lijkt er net als de dienaar zijn jas inneemt. Aan de linkerkant zijn haar twee broers, Henry (Harry) Johannes, de oudste van de twee en Charles Robert Sperling; Dan komt haar jongere zus Isabella en Diana zelf. Aan de voet van de tafel, zittend op een bank naast een vogelkooi die blijkbaar een papegaai bevat, is mevrouw Sperling, Diana's moeder. Met hun ruggen naar ons (links naar rechts) mevrouw Van Hagen, Henry's moeder; Mr John Sperling, Diana's vader; En een andere zuster Harriet van Hagen, Henry's vrouw, die haar hondenfee lijkt te voeden met TidBITS van de tafel. 

Ik hou van deze foto - de misvormde stoelen en de moeder zitten op een bank aan de tafel met een vogel naast haar ... dus het zou niet eenzaam worden? Het is zo bizar- ik hou ervan.

 

Dit is mijn favoriete foto uit het boek. Ik denk gewoon dat het zo charmant en romantisch is; Dit paar met volwassen kinderen heeft nog steeds (blijkbaar) van elkaars gezelschap. Het is ook de eerste referentie die ik tegenkwam waar een Georgische man en een vrouw schaak speelt. Ik heb een verhaal gestart (waarvan ik denk dat het zal worden genoemd Schaakmat) Waar schaken een grote rol speelt, niet dat ik schaak-kleine details speel. Ik denk dat het zo lief is dat de kinderen hun ouders pappy en mama noemen!

Het sierwater in Dynes Hall finoveren. De twee ongehuwde zussen staan ​​op hun ezels en de paardenrennen zijn waarschijnlijk Henry van Hagen en zijn vrouw Harriet. Dit is de eerste van de vele moeilijkheden die Isabella uit de berijdende partijen had.

Het boek zegt, Een grappige scène, compleet met hond en ezels, waar de houtsnijders op het werk waren geweest. Ik zeg, dat Henry Van (zoals talloze keren in de schilderijen wordt afgebeeld), zeker genoten van rasping met zijn schoonzus rond het platteland ... Een enigszins slechte dag, men kan raden, van de topjassen en mantels. De laatste waren misschien wel de modvertentiemantels die zijn afgeleid van een Spaanse stijl die bekend werd gemaakt door de schiereiland oorlog. Charles Robert Sperling, de jongere van de twee broers van Diana, trouwde Louise Asthe, de dochter van Thomas Ashe, keeper van de records in de toren van Londen, en ging wonen in Stansted Mountfitchet, in de buurt van Bishop's Stortford in het naburige provincie van Hertfordshire. Vanaf zijn correspondentie verzamelen we dat hij een groot gezin had en merkte dat hij hard werd geperst om te leven op de erfenis die zijn vader hem had verlaten. De scène verplaatst naar Tickford Park in Buckinghamshire. Dit Elizabethaanse huis, dat in 1976-7 werd gesloopt, stond in wat eens een hertenpark was en kwam in het bezit van de familie Van Hagen tegen het einde van de achttiende eeuw ... op het moment dat Diana deze foto behoorde Henry van Hagen. De dames zijn bezig met het plakken van papier en het bevestigen van een grens. Het gebruik van papers voor het decoreren van muren was niet erg oud. De praktijk was gestimuleerd door het uiterlijk van papieren lichter in ontwerp en kleur, geproduceerd door een proces van afdrukken vanuit houtblokken in oliekleur in plaats van stencilling of handkleuring. Het afdrukken van wallpapers werd voor het eerst ontwikkeld door J.B. Jackson van Battersea in het midden van de vorige eeuw. De gevaren lopen naar een nabije buurmannen voor het avondeten. Vijf O'Clock was op dit moment een modieus uur voor het avondeten. Lunch had nog niet aangenomen dat het later belang is als een aanzienlijke maaltijd in het midden van de dag, en er werd weinig gegeten tussen het ontbijt (meestal ongeveer negen) en diner. Het feest draagt ​​hun huisschoenen of slippers. De lantaarn Henry draagt, is ongetwijfeld voor de terugreis. (Ik hou van hoe de drie zusters allemaal hetzelfde zijn gekleed. En ik hou van die rode mantels; Ik wil er een. Ik passeer de motorkap). Nog een wandeling naar het avondeten, deze keer in November Modder die Havoc moet hebben gespeeld met de modieuze platte schoenen van de dames. Stel je voor dat je in de buurman bent, met modder halverwege je kalveren en helemaal in de voorkant van je jurk. Er zijn 70 van deze schilderijen, allemaal ongeveer 4 bij 6 inch. De kleine grootte maakt ze nog magischer. Als je hiervan hebt genoten, zul je van de rest houden! Het boek is niet meer afdrukken, maar er zijn veel tweedehands kopieën die te vinden zijn in tweedehands winkels, dus waarom zou je jezelf niet behandelen! Diana Sperling was ongeveer 21 in 1812. Op 43-jarige leeftijd trouwde ze met Fred Luard Wollaston van Pimlico en leefde in de leeftijd van 71.

  • Hardcover: 160 pagina's
  • Uitgever: Littlehampton Book Services Ltd; Eerste editie (1 oktober 1981)
  • Taal Engels
  • ISBN-10: 0575030356
  • ISBN-13: 978-0575030350

CARI HISLOP ontdekte Regency Romance-romans op de leeftijd van twaalf en het veranderde haar leven van het willen zijn van een auteur om romances te willen schrijven. Haar huidige romans zijn te vinden op haar website, Regency Romance Romans door CARI HISLOP en zijn ook beschikbaar voor Kindle-lezers, via Amazon.com.

1 reactie

I have loved this book since it was published, it gives such a wonderful view of Regency life. As for discoveries in second hand bookshops last year I found a book signed by one of the young ladies.

Leopard

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

Patrice Hannon on writing and publishing about Austen - JaneAusten.co.uk
101 things you didn't know about Jane Austen

Patrice Hannon bij het schrijven en publiceren van Austen

Het verhaal achter de publicatie van Geachte Jane Austen: de gids van een heldin voor leven en liefde en 101 dingen die je niet wist over Jane Austen door Patrice Hannon

Meer informatie
The Jane Austen Guide to Happily Ever After: A Review - JaneAusten.co.uk
elizabeth kantor

De Jane Austen-gids voor nog lang en gelukkig: een beoordeling

Is geluk in het huwelijk volledig een kwestie van toeval? Elizabeth Kantor neemt de vraag op ...

Meer informatie