Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Patrice Hannon bij het schrijven en publiceren van Austen

Patrice Hannon on writing and publishing about Austen - JaneAusten.co.uk

Patrice Hannon bij het schrijven en publiceren van Austen

Ik wil je vertellen dat ik mijn eigen schatkind van Londen heb. Op woensdag ontving ik een exemplaar die door Falkener is gestuurd, met drie regels van Henry om te zeggen dat hij een andere aan Charles had gegeven en een derde door de coach naar Godmersham had gestuurd ...

Jane Austen naar Cassandra 29 januari 1813

Ik heb vaak gevraagd hoe ik kwam om twee boeken over Jane Austen te schrijven. Veel mensen zijn ook nieuwsgierig om te weten hoe die boeken werden gepubliceerd door grote uitgevers. Het verhaal achter de publicatie van mijn boeken moet overal aanmoediging geven aan de imaginaginisten.

Ik had altijd gehouden met het lezen van Jane Austen's romans en toen ik eenmaal begon met het geven van de universiteit, heb ik die boeken natuurlijk zo vaak geleerd als ik ze in het curriculum kon werken - wat heel vaak was. Inleidende literatuurcursus? Moet toewijzen Trots en vooroordeel. Negentiende-eeuwse periode-enquête? Kan niet weglaten Emma. Genre-cursus op de roman? Northanger Abbey passend. Jane Austen Seminar? De jackpot! - We lezen romans, fragmenten, juvenilia. Je krijgt het idee. In de afgelopen jaren heb ik de belonende ervaring gehad van lesgeven aan literatuurcursussen voor volwassenen in New York City (het meest recent in de Morgan Library in combinatie met de tentoonstelling van Museum van de brieven van Austen). De cursus Jane Austen is altijd veruit de meest populaire .

In het onderwijzen van de boeken van Austen aan een verscheidenheid aan mensen werd ik getroffen door hoe betrokken studenten altijd in de problemen en keuzes werden geconfronteerd met de personages, met name de heldinnen. De "waarheid van de beschrijving en het sentiment", zoals SIR WALTER SCOTT het heeft gezet, veroorzaakte langdurige discussies over de weergave van de menselijke aard van Austen, die niet is veranderd sinds ze schreef. Ik werd aldus geïnspireerd om een ​​schat-abby-stijl 'zelfhulp' te schrijven op basis van de geschriften van Austen en haar leven. Net zoals Jane Austen op de hoogte was van de complexiteit van personages en omstandigheden, maakte ik "haar" antwoorden op letters van noodlijdende "heldinnen-in-training" gecompenseerd door de uitwisseling van letters met een framingdrama te omgaan waarin Austen zelf de belangrijkste speler is.

Gegeven de enorme populariteit van Jane Austen in de afgelopen jaren, dacht ik dat ik een manuscript-uitgevers had geschroeid. Ik had al een agent, die een roman was die ik had geschreven, en ik had verwacht dat hij te verkopen Geachte Jane Austen: de gids van een heldin voor leven en liefde snel. Geen geluk. In een routine die bekend is aan de meeste schrijvers, kregen we afwijzing na afwijzing. Wanneer mijn agent het boek (of mijn roman) niet kon verkopen, besloot ik om zaken in mijn eigen handen te nemen. Hij en ik scheidden manieren. Ik beschouwde serieus als 'zelfuitgeverij'. Had Jane Austen zelf niet iets soortgelijks gedaan? Maar eerst kwam ik rechtstreeks een aantal kleine uitgevers op. Naar mijn vreugde, Pamela Aidan, bekend als de auteur van de Fitzwilliam Darcy, Gentleman Trilogy, geliefd Beste Jane Austen. Pamela is zowel een uitgever als een schrijver: zij en haar man, Michael, Run Wytherngate Press, en ze wilden mijn boek publiceren. Ik was opgewonden-in dansen, zingen, streven uitroepen - wanneer Geachte Jane Austen werd in december 2005 gepubliceerd door Wytherngate.

Terwijl Beste Jane Austen Was niet "zelf gepubliceerd" - Ik had geen geld betaald aan Wytherngate Press-It werd gepubliceerd met behulp van de technologie van de print-on-demand, die ook wordt gebruikt door zelfuitgevers. Wat dit betekent is dat boeken worden afgedrukt zoals ze worden besteld en ze kunnen niet worden teruggestuurd naar de uitgever. Om deze reden, terwijl de boeken online worden verkocht, "Brick-and-mortar" boekwinkels, gewend om terug te keren wat ze niet verkopen, meestal niet dragen (behalve, in zeldzame gevallen, op consignatie). Het is ook moeilijk om te print-on-demand boeken te krijgen die op de gebruikelijke plaatsen worden beoordeeld.

Dus, ik was tegenover een nieuwe hindernis. Terwijl Wytherngate een heel mooi werk had gedaan met mijn boek, was het een erg kleine pers. Ik was alleen hun tweede auteur. En ze waren gevestigd in Idaho. Hoe gaat de wereld horen over mijn boek? Nogmaals, ik nam zaken in mijn eigen handen, dit keer letterlijk.

Tot de verbazing van familie en vrienden, nam ik een part-time baan bij Clary & Co. Antiques, een charmante winkel in het hart van het Greenwich-dorp van New York, waar de eigenaren, Denise Sheehan en Sandra Wasserman, zei dat ik kon verkopen Beste Jane Austen Naast de mooie antieke kristallen, China, sieraden en meubels die de reguliere waren van de winkel verzonnen. Ik had nog nooit in de detailhandel gewerkt, maar mijn boek was voor mij wat Sanditon was aan meneer Parker - "zijn mijn, zijn loterij, zijn speculatie en zijn hobbypaard; zijn bezetting zijn hoop en zijn futurity. "

Een complete enthousiast, ik was vastbesloten om te zien Beste Jane Austen slagen. Toen klanten de winkel binnengingen, zou ik wachten tot hun ogen over de exemplaren van mijn boek gingen die op een kleine tafel zijn gestapeld of op een limogesplateau is gewaaid. Als ze het gevaar dreef om te vertrekken zonder te hebben opgemerkt Beste Jane Austen, Ik zou ze naderingen, soms met kopie in de hand, en vraag, "ben je een Jane Austen-fan?" Veel mensen zeiden "Ja" met die gretige verrukking die we allemaal zo goed weten, geïnduceerd door de melding van de naam. Sommigen haalden op en zeiden: "Niet vooral" - voor wat ik probeerde mijn verbazing te verbergen, dit is één punt waarop ik nooit kan veronderstellen dat andere mensen zich anders konden voelen van mezelf. En ja, zelfs in New York City, reageerden sommige mensen met een blank uiterlijk en de duizelingwekkende vraag: "Wie is Jane Austen?" Maar bijna iedereen werd in zekere mate geïnteresseerd toen ik ze vertelde dat ik de auteur was. Ze zouden het boek omdraaien, zie mijn foto op de achterkant, en, vaker dan zelfs ik had kunnen worden ingebeeld, zou zeggen: "Ik zal een kopie" -sometimes twee of drie- "kopen als je het ondertekent voor mij." Elke verkoop was een triomf. In mijn tijd bij Clary & Co, heb ik veel honderden exemplaren van verkocht Beste Jane Austen Aan mensen uit het hele land en de wereld, geholpen door het feit dat de winkel in een gebied erg populair was bij beide beroemdheden en toeristen (recht op de "Sex en de stadstour" route).

Gedurende deze tijd, als onderdeel van mijn persoonlijke media blitz, stuurde ik een kopie vanBeste Jane Austen naar Maggie Sullivan op Austenblog. Maggie gaf het een uitstekende beoordeling, maar ze deed ook iets anders waarvoor ik voor altijd dankbaar zal zijn. Wanneer Paula Munier bijAdams Media vroeg haar kort daarna om een ​​schrijver aan te bevelen voor een boek op Jane Austen, Maggie, op basis van wat ze zou lezenBeste Jane Austen En haar kennis van mijn academische inloggegevens, verwees Paula naar mij. Paula was geweldig. Zij en ik kwamen snel tot overeenstemming over plannen voor het nieuwe boek. Dus, terwijl ik verkoopBeste Jane Austen Bij Clary & Co. Ik schreef ook 101 dingen die je niet wist over Jane Austen, die gepland was om vroeg in 2007 te worden gepubliceerd. Enige tijd rond Thanksgiving 2006, een vrouw binnenkwam Clary & Co. en ik lanceerde in mijn routine ( terwijl ze haar helpen vinden waar ze daadwerkelijk voor kon komen). Ze was erg geïnteresseerd in het leren van mijn boek, zowel de inhoud als de publicatiegeschiedenis. Terwijl ik het verkoopkaartje heb geschrevenBeste Jane Austen-Andere kleine overwinning - ze zei dat ze in uitgeverij werkte. "Ben je een redacteur?" Ik heb onschuldig gevraagd toen ik de omzetbelasting berekende. "Nee," antwoordde ze. "Ik ben de uitgever van pinguïn. We zijn misschien geïnteresseerd in het publiceren van uw boek. " De prachtige Kathryn Court keerde terug naar Clary & Co. een week later en vertelde me dat Penguin inderdaad geïnteresseerd was in het publiceren van mijn boek als Wytherngate Press hen zou laten. Pamela en Michael hebben me genadig vrijgegeven van mijn contract en in december heb ik ondertekend met pluim, een afdruk van pinguïn. En dat is het verhaal van hoe, in de eerste helft van 2007, mijn twee boeken op Jane Austen werden gepubliceerd.


Patrice Hannon Woont in New York en is een actief lid van Jasna. In 2007 haar boek101 dingen die je niet wist over Jane Austen Won de Regency World Award van Jane AustenBeste nieuwe 'Regency Know-HOW' BOEK. Patrice heeft onlangs een Jane Austen-geïnspireerde roman voltooid, waardoor haar persoonlijke Triple Crown werd voltooid. Ze hoopt snel nieuws te hebben over de publicatie. Genoten van dit artikel? Blader door onze boekenwinkel op Janeausten.co.uk

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

Bow Street Runners and the Marine Police - JaneAusten.co.uk
Bow Street

The Bow Street Runners

De eerste politie van Londen

Meer informatie
Mrs. Hurst Dancing - JaneAusten.co.uk
cari hislop

Mevrouw Hurst Dancing

een beoordeling door Auteur Cari Hislop

Meer informatie
logo-paypal paypal