Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Jane Austen heeft mijn tuin verpest

Jane Austen ruined my garden - JaneAusten.co.uk
Darcy

Jane Austen heeft mijn tuin verpest

Ik was van plan om dit jaar een perfecte tuin te hebben - zo netjes als Ted Webster's of Mauriene Gariano's, als productief als Vettie en Jon Thomas's, net zo kleurrijk als Joan Dunphy's. Ik was van plan iedereen de goede mening te kopen. Jane Austen verpest het allemaal.

Als je ooit een Engelse leraar bent geweest zoals vroeger was, weet je dat Jane Austen's Trots en vooroordeel kan de meest gewaardeerde roman geschreven in de Engelse taal. Maar het had me nog nooit gewonnen tot mijn dochter, Alice, leen me haar BBC / A & E, 1995 Trots en vooroordeel DVD dit voorjaar. Ik was verliefd op Darcy. Besmettelijk. Op elke pagina verlangde ik dat Elizabeth en Darcy samen zouden komen.

Vanaf die dag heeft een niet-gemoeid tome van de werken van Austen mijn bed of mijn zakboek niet verlaten. Helaas, Austen lezen, de film weer bekijken en opnieuw en opnieuw waren niet genoeg. Niets zou doen dan de Atlantische Oceaan en de Promenade over te steken met honderden fans van Austen in het jaarlijkse Jane Austen-festival in bad, Engeland. En, ja, natuurlijk zouden we jurken voor Jane Austen's Engeland, 200 jaar geleden, Empire-stijl jurken en bonnetten. Dus terwijl ik mijn Regency-Era-jurk en Pelisse (jas) heb genaaid om te dragen bij de openingspromenade van het festival in bad, Thatches of Cardinal Vine wikkelde zich rond gele en oranje goudsbloemen die ik had geplant om het tuinpad op Crows Woods te verheerlijken.

Terwijl Alice en I en ik in onze onderkleding zijn genaaid om onze boezemtjes de gewenste 1815 "plank" -zoeker te geven, portulaca-achtige neplane onkruid tapijt op het rietje dat ik had neergelegd om dergelijke onkruid te blokkeren. Terwijl ik droomde van dansen "Mr. Beveridge's Maggot, "een oud landdans, met Darcy in bad, mijn brandywine en Ramapo-tomaten met hun niet-gekooide armen stikten mijn Okra. En terwijl ik ons ​​in de pompkamer van de Romeinse baden had gedacht, zo legendarisch in de romans van Austen, gingen vrijwilligersbutternut squash-wijnstokken mijn komkommers en mijn carmen paprika's over op het tuinpad. Jane, Jane, ik hou van je, maar je hebt mijn tuin verpest.


Mary T. Prevelet, met excuses aan Beth Pattillo en haar roman, Jane Austen heeft mijn leven verpest. Oorspronkelijk gepubliceerd in Kraaien Woods Community Gardens Nieuwsbrief, Haddonfield, NJ.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

Author to Author: Jodi Picoult reflects on Jane Austen - JaneAusten.co.uk
books

Auteur naar auteur: Jodi Picoult weerspiegelt op Jane Austen

Een exclusief Jodi Picoult-interview met de Sue Hughes van Jane Austen Centre

Meer informatie
In Defence of Edmund Bertram - JaneAusten.co.uk
Edmund Bertram

Ter verdediging van Edmund Bertram

Jane Austen's minder heroïsche held.

Meer informatie