Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Captain Wentworth's reis naar Portsmouth is een overwinning

Captain Wentworth's trip to Portsmouth is a Victory - JaneAusten.co.uk
British Navy

Captain Wentworth's reis naar Portsmouth is een overwinning

Van Captain Wentworth's Travel Journal:

Dus Admiral Horatio Nelson is iets van een held van mij geweest voor ... Nou, zolang ik me kan herinneren. Mijn heldaanbod begon (geloof het of niet) met Star Trek's eigen Captain James Tiberius Kirk. Toen William Shatner de rol accepteerde die hij moeite had om in het hoofd van de kapitein van de Starship te komen wiens schip en crew belangrijker waren voor hem dan zijn eigen leven. Hij vroeg de Shows Creator Gene Roddenberry voor hulp bij het vinden van de motivatie van het personage en Roddenberry suggereerde hij de hornblower-romans door C.S. Forester. Alles wat je nodig hebt om te begrijpen Kirk woont met Hornblower - zijn moed, zijn zelfgetwijfeling, zijn plicht. Vanaf daar was het een korte hop naar de prachtige Patrick O'Brien-romans en meer recent het fenomenale werk van Julian Stockwin en Dudley Pope. Van daar verder nog, de echte levensverhalen van de mannen en vrouwen die dienen als inspiratie voor deze romanschrijvers - Lord Cochrane, Edward Pellew, en natuurlijk admiraal Nelson. Het is vanwege de obsessie van mijn zeeschiedenis die ik in staat was om op mijn eerste dag in het Jane Austen Center te komen met mijn eigen historisch nauwkeurig kostuum. De jurk van een admiraal en witte 'smallclothes', rijbroek, kousen, vest die geschikt is voor een Napoleontische officier. Ik had het fijn om 'het deel' van Captain Frederick Wentworth te zijn. Ik leg de badge voor de eerste keer en plotseling voelde met een onmiddellijke effect een druk om te voldoen aan de reeds bestaande verwachtingen van het personage. Wentworth is een van de grootste marine-tekens van de literatuur. Hij kan zijn hoofd hoog houden met de likes van hornblower, Jack Aubrey, Ramage, Kidd etc. Ik doe mijn allerbeste dagelijks om al die Wentworth voor te belichamen. Eervol, moedig, doelgericht, loyaal, plichtig. Nu komt de kleine bekentenis ... ik ben (enigszins) ouder dan kapitein Wentworth. In feite vierde ik onlangs een belangrijke, laten we gewoon zeggen ... rond genummerde verjaardag. Daartoe verbaasde mijn fiancée me met een gearrangeerde reis naar Portsmouth om HMS-overwinning te bezoeken. Dus het was dat ik op mijn verjaardag aan boord vond aan boord van dit verbazingwekkende 104 pistool eerste tarief schip van de lijn, gelanceerd in 1765, het oudste oorlogsschip ter wereld, en Lord Nelson's vlaggenschip in de slag van Trafalgar in 1805. Ik kon gewoon niet 't weerstond om te bezoeken zonder het onderdeel te kijken, dus toerde ik het schip in mijn marine-kleding. De marine-enthousiastelingen zullen waarschijnlijk van de foto's opmerken dat mijn jas (in plaats van mijn gebruikelijke kapiteinjas) een veeleisende replica is van de achterste admiraaljas die door Nelson wordt gedragen bij de Slag om de Nijl. Het was een vreemde ervaring die de dekken loopt, net zoals Captain Hardy en Nelson 200+ jaar eerder zou hebben gedaan. In feite nam een ​​vreemde symbiotische fusie van de mens en het schip vast vanaf het moment dat ik aan boord kwam. Ik was in staat om een ​​idee te krijgen van de overweldigende verantwoordelijkheid De kapiteins van deze schepen moeten zich hebben gevoeld als ze 'hun plicht hebben gedaan' voor wat dan koning en land zouden zijn geweest. Het was een echt fantastische ervaring. Ik heb genoten van elke seconde en ik denk dat het op de foto's wordt weergegeven.            

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

Jane Austen News - Issue 130 - JaneAusten.co.uk
100 women who changed the world

Jane Austen Nieuws - Issue 130

Wat is het Jane Austen-nieuws deze week? ...

Meer informatie
Jane Austen News - Issue 131 - JaneAusten.co.uk
audible

Jane AUSTEN NIEUWS - PROBLEEM 131

Wat is het Jane Austen-nieuws deze week? ...

Meer informatie
logo-paypal paypal