Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Het Journal of Eveline Helm, deel drie - Beau Nash

The Journal of Eveline Helm, Part Three - Beau Nash - JaneAusten.co.uk
Beau Nash

Het Journal of Eveline Helm, deel drie - Beau Nash

Beste lezer, Ik hoop dat dit Journal of My Time in Bath nuttig voor je moet zijn. Bij het lezen kun je de vele faux-pasjes en schaamte laten sparen die ik niet was. Ik voel echt dat als dit werk zelfs een andere jonge dame van het publiek belachelijk in de vergaderruimtes van bad zou moeten voorkomen, dan zal het volledig de moeite waard zijn geweest. Nederig de jouwe, Eveline Helm. 1

Juni, 1797

Het was niet bijzonder laat toen ik gisteravond voor het bed draaide na het verrassend heerlijk diner dat mevrouw Drewit voor ons vond, die van biefstuk en niertaart, die ze heeft gekocht van een van de meer salube-pensions in de stad. Om perfect te zijn, was ik dankbaar dat mevrouw Drewit ons helemaal alles had gevonden, en ik had geen zin gehad om te genieten van wat het bleek te zijn. Ik had het geluk gehad dat ik met umble taart was geserveerd, mijn hoop was zo laag in relatie tot de kans op haar succes. Daarom heb ik ervoor gezorgd dat u heerlijk bedankt voor haar inspanningen en voor het verschaffen van zo'n uitstekende maaltijd, maar het was niet lang, nauwelijks een half uur later toen we in de onttrekkingsruimte rond het vuur verzamelden, voordat ik de oogleden vond hangen. Het reizen had zijn tol gevolgd en ik vond dat ik echt mijn tante en oom welterusten moest bieden, ook al was het maar een half tien in de avond (en meestal zou dat veel te vroeg zijn, vertelde mijn tante me om me terug te trekken bed in de stad). Wanneer in de stad, zeker in Londen, is het niet ongebruikelijk om nog steeds in de uren na middernacht op te staan. Zelfs in een stad die zo toegewijd is aan gezondheid en welzijn, als bad het zeker, om te slapen vóór een half elf is ongebruikelijk. In die met minder oog om te rusten en ontspanning, kunnen mensen misschien veel langer wakker zijn. Ik heb bijvoorbeeld gehoord dat in Londen de ballen in Almacks laat in de nacht kunnen rennen, terwijl in bad het absoluut verboden is om verder te gaan dan het uur van elf elf. Maar aangezien we die dag zo'n lange reis hadden gehad, was mijn tante overeengekomen dat we misschien de mogelijkheid moeten nemen om een ​​vroege nacht te hebben; Voordat alle echte opwinding de volgende dag begon. 4 De volgende ochtend stonden we later op dan we hadden gepland, en na een ontbijt samengesteld uit zoet vlees en van Sally Lunn-broodjes (die mevrouw Drewit vooral al die ochtend had opgehaald), stapten we naar de zonovergoten straten Pompkamers. "Het eerste ding dat je moet doen als je in de stad bent," zei mijn oom toen we onze ontspannen wandeling door de zachte hellende heuvel van Milsom Street begonnen, "is om aan te kondigen dat je hier bent." (Ik heb al het doel van ons uitje geweten, dus ik vraag me af of hij dit niet deels zei om mijn tante van onze huidige zoektocht te herinneren, omdat haar ogen naar zowel links en rechts van ons werden aangetrokken door de uitnodigende fournituren Winkels die we passeerden.) "Ja, oom," zei ik op een manier om hem uit te nodigen om zijn verklaring voort te zetten - hij had niet uitgewerkt over het ontbijt hoe de pompkamers in deze taak betrokken zijn. Hij glimlachte toen mijn tante haar ogen wegscheurde van het teken van "Fotheringale's" en vestigde zich op hem. "Ja, Eveline. Nu mijn liefste, herinner je je eraan dat ik gisteravond een heer genoemd. "Ja, oom." Ik herinnerde me het goed. Voordat ik was overwonnen met vermoeidheid, waren mijn tante en oom in het gedetailleerde detail gegaan met betrekking tot Beau Nash. "Alles in het bad is zoals het is, althans gedeeltelijk, vanwege de aanwijzingen van de heer Nash," legde mijn oom uit. "Het is hij die veel van de wandelingen in het bad heeft gevestigd die je kunt nemen voor lichaamsbeweging, hij die de gedragscode hier heeft opgezet, en hij die de bouw van de nieuwste vergaderzalen hield. Hij moet de grootste meester van ceremoniesbad zijn, is ooit gezien. " "Inderdaad," zei mijn tante. "Zoveel, zodat de titel van Uncrowned 'King of Bath' zijn. ' "Dat is zeker een grote eer," had ik gewaardeerd. "Hij is het meest geliefd in bad. Hoewel hij nogal streng kan zijn; Want het is hij die verantwoordelijk is voor alle sociale wetten met betrekking tot gedrag in bad. Het is hij die de hertogin van Queensry beroerde voor het dragen van een schort naar de vergadering, en het was hij die verklaarde dat alle ballen snel moeten eindigen met elf uur. '"Ja," voegde mijn tante toe. "Hij weigerde zelfs om deze regel te verbreken toen eenmaal Prinses Amelia vroeg om het dansen om langer te gaan." "Dat is een dappere man om zeker te zijn," zei ik. "En vertel me:" Mijn oom had gezegd, glimlachend in de zachte geamuseerde manier die hij heeft. "Hoe stel je me zo'n pilaar van bad om te kijken?" "Wel," aarzelde ik. "Zeer goed bleek. Hoog misschien, met sterke functies en een lucht van aristocratie? " Mijn tante glimlachte. "Dat is een van de nieuwsgierige dingen over de heer Nash," zei ze. "Hij is geen van die dingen. Zeker niet een aristocraat - hij verliet Oxford en voltooide zijn studie nooit elders, en zijn vader was een glasmaker uit Swansea. Hij is door alle accounts een zelfgemaakte man. " Mijn oom knikte in overeenstemming. "Hoewel ook een enthousiaste gokker. Dit betekent echter dat gokken in bad wordt gereguleerd en eerlijk en goed gehouden met weinig gamesters in de mix. Maar wat betreft zijn uiterlijk, hij is naar buiten toe een gemiddelde man; Gemiddelde hoogte, gemiddelde bouwen, donkere afronding en zijn gezicht heeft, zoals de heer Goldsmith het, er zijn bijzonder onregelmatige kenmerken. Zijn belangrijkste onderscheidende functie voor degenen die hem nog niet kennen, is alleen echt de witte hoed die hij vaak draagt. Het beveelt een goede respect. " "Zullen we hem snel ontmoeten?" Ik had gevraagd, graag met hem persoonlijk. Mijn tante zag er klaar voor om te antwoorden, maar mijn oom sprak te snel voor haar. "In zijn vroege dagen in het bad zou hij ons hier zijn gekomen en ons officieel verwelkomen in de stad - zoals hij doet met alle prominente bezoekers om te baden. Nu is hij echter ... niet in staat om dit te doen. We moeten naar de pompkamers gaan om bekend te zijn. " Ik keek naar mijn tante om te zien of ze zou doorgaan met wat ze zou zeggen, maar dat deed ze dat niet. Ik was in veel verwachting naar bed gegaan om hem de volgende dag te zien. Na William Hoose, Oil op Canvas, (CIRCA 1761) Toen we de rest van de korte wandeling naar de pompkamers vervolgden, was ik nog steeds erg opgewonden om de grote man te zien die onze aanwezigheid in bad zou aankondigen, zowel door zijn erkenning als door de kranten. We betraden de pompkamers, die bestonden uit een dubbelhoogte, lange, grote galerij. Met tussenpozen aan elke kant van de kamer waren een goede vele ramen in de nacht in het midden van de ochtend zonlicht. De kamers waren in de eerste plaats gevuld met dames en heer lopen arm in arm, promenading en praten en observeren van de andere mensen daar, die het ook aan het doen waren. Het was erg groots en ik was naast mezelf met gretigheid om mee te doen. Ik gooide snel mijn blik onder de drukte op zoek naar een vlak uitziende heer in een witte hoed en fijne kleding die misschien Beau Nash zou zijn, maar niet één witte hoed heb ik gezien. Noch heb ik een heer gezien die allemaal verzameld was, behandelde met een gevoel van meevruchten, zoals zou worden verwacht dat hij de heer Nash zou omringen, met of zonder zijn witte hoed. "Op deze manier," zei mijn oom, nam mijn tante op zijn linkerarm en ikzelf aan zijn rechterkant. Hij leidde ons naar waar een heer in een rijke fluwelen jas stond toe te zien op de kamer. "Goedemorgen meneer. Mevrouw, mevrouw, "waagde de heer, die enigszins naar mijn tante en mezelf buigt. Ik keek hem aan en zag snel dat hij erg lang en veel te jong was om de heer Nash te zijn. Ik was in de war. "Goedemorgen," keerde mijn oom terug. "Ik zou het abonnementsboek willen ondertekenen als ik mag." "Natuurlijk, mijnheer," zei de heer. Hij boog zich opnieuw aan ons en ging mijn oom weg. "Ik begrijp het niet:" Ik had gezegd dat ik naar mijn tante was. "Waar is de heer Nash? Zijn we niet om de heer Nash te ontmoeten? " Twee heer die ons passeerden op het moment dat ik dit heb gelachen, maar ik zie me beginnen bij hun plotselinge geluid, de dichtstbijzijnde voor mezelf in een vorm van verontschuldiging, ondanks dat hij niet aan mij is geïntroduceerd. De ene verdere weg ging alleen tot dusverre om te stoppen met openlijk lachen en zijn Merriment naar een grote grijns te downgraden. "Oh Eveline," zuchtte mijn tante, glimlachend zichzelf. "Ik dacht dat Mr Denison je zou verlichten als zijn kleine grap voordat we vanmorgen uiteenzetten. Ik zal hem moeten hebben om dit niet te doen. Mr Nash, hoewel nog steeds de Keystone of Bath in Spirit, stierf bijna dertig jaar geleden. " "Ik dacht dat we hier waren om onze komst naar het bad te kondigen?" "We zijn mijn liefste; via het abonnementsboek. Meneer Denison is er nu aan betalen en ondertekenen voor ons. Door dit te doen, hebben we het recht om de koffiehuizen te bezoeken, de kranten te lezen, krijgt kaartjes om de ballen en concerten bij te wonen, en onze aanwezigheid zal zelf in de kranten zelf worden aangekondigd. Oh mijn lief, het spijt me dat je het niet wist. Ik bedoelde niet voor de kleine grap van Mr Denison om zo lang verder te gaan. " Ik was, natuurlijk, Crimson op dit punt - grondig beschaamd dat iemand mijn onwetendheid van een dergelijk lang gevestigd en bekend feit had moeten waarnemen. Ik bid gewoon dat ik die gentleman nooit tegengekomen die mijn dwaasheid op een van de ballen die we nu eindelijk hebben gehoord om deel te nemen ... 2
Webjenni Waugh HeadshotHet tijdschrift van de tijd van Eveline Helm in bad heeft zijn weg afgelegd dankzij Jenni Waugh, een van onze gidsen in het centrum van Jane Austen. Ze schrijft: "Ik kon het niet verzetten om de exploits van Eveline te delen, ik hoop dat iedereen ze zo interessant en vermakelijk vindt als ik!"

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

Easter Colouring Competition at the Jane Austen Centre - JaneAusten.co.uk
easter colouring competition

Pasen kleurencompetitie in het centrum van Jane Austen

Tussen de 27 maart en 9 april vragen we Jane-fans jong en oud om onze speciale Jane Austen Pasen-ei op de meest creatieve manier te kleuren. Bloemen, borduurwerkpatronen, geïllustreerde personages ...

Meer informatie
Colouring Competition - Gallery of Entries - JaneAusten.co.uk
colouring competition

Kleurconcurrentie - Galerij van inzendingen

Jane Austen Coloring Competition Inzendingen - 2016 We waren zo onder de indruk van de kwaliteit en verbeeldingskracht van de inzendingen voor onze kleurcompetitie die we vonden dat we gewoon een p...

Meer informatie
logo-paypal paypal