Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Het Journal of Eveline Helm, deel twee

Jenni Waugh

Het Journal of Eveline Helm, deel twee

Beste lezer, Ik hoop dat dit Journal of My Time in Bath nuttig voor je moet zijn. Bij het lezen kun je de vele faux-pasjes en schaamte laten sparen die ik niet was. Ik voel echt dat als dit werk zelfs een andere jonge dame van het publiek belachelijk in de vergaderruimtes van bad zou moeten voorkomen, dan zal het volledig de moeite waard zijn geweest. Nederig de jouwe, Eveline Helm. Paragon812-correctie

Juni, 1797

Hoewel ik ben, zoals ik al eerder heb gezegd, het meest ongeduldig om de stad van het bad zelf te zien, ben ik tot nu toe niet in staat. Dit komt omdat de reis in de chaise van mijn oom iets meer dan acht uur duurde, dat was zoals verwacht. Toen we niet te lang verlieten na een relatief eind tien uur ontbijt, kwamen we in bad in een kwart langs zeven, wat natuurlijk net op tijd voor het avondeten is; een maaltijd waar we allemaal meer dan klaar voor waren. Helaas was er geen diner op ons te wachten, omdat we de weinige dienaren niet hadden gestuurd die mijn oom bij ons vooruit had gebracht om de nodige regelingen te doen. Bij onze aankomst daarom, terwijl James, mijn oom-valet, en de heer Johnson, zijn butler, onze tassen binnen en het deponeren van hun inhoud in hun geschikte plaatsen, maakte onze kok, mevrouw Drewit, de gedurfde beweging van het uitgaan van de stad in de Lege ligstoel om ons wat voedsel te proberen en te kopen. Mijn oom was ondertussen bezig met het maken van verdere regelingen waarvan ik niet de details van; Mogelijk iets meer te maken met het huis, of mogelijk te maken met het bedrijf waarvoor hij naar de stad is gekomen. Zoals dit allemaal aan de gang was, greep mijn tante en ik de kans voor een afleiding van onze lege maag en vertrokken om het huis te verkennen. Nummer drie, de paragon, is gebouwd, althans van buitenaf, in een stijl identiek aan de twee huizen die aan weerszijden grenzen. De façades, zoals die van de andere gebouwen in bad, zijn volledig gebouwd van de bleke oolieten kalksteen waar de stad beroemd is, en dat heeft Ralph Allen, de burgemeester van Bath en de eigenaar van de stenen mijnen, buitengewoon rijk gemaakt. Elk huis is een lang, slank gebouw dat bestaat uit een kelder, die verborgen is onder straatniveau, maar zichtbaar door de roosters die in de stoep zijn ingesteld om daglicht in deze kamers te laten komen; een begane grond; Een eerste verdieping met drie identieke sjerp ramen, het centrale van deze met een gesneden driehoekig streel erboven; een tweede verdieping; En dan de zolderruimtes wiens drie ramen naar buiten uitstralen van de daken van de leisteen bedekte Mansard, waarin ook grote stenen schoorstenen zijn ingesteld. Echter, terwijl de gebouwen van de paragon eruitzien, aan de binnenkant, is het een andere zaak. Elk huis is gebouwd volgens de specifieke wensen van zijn eerste bewoner. Als zodanig kunnen sommige salons groter zijn dan andere, sommige huizen hebben mogelijk meer slaapkamers in hen alleen allemaal een kleinere omvang, sommige huizen hebben misschien zelfs een herentrent, enzovoort, enzovoort. Naarmate mijn tante het huis niet had kunnen bekijken voordat zij en mijn oom hun huurovereenkomst erop hadden gehaald, maar eerder hun adres in de stad koos op basis van aanbevelingen aan hen door een van de zakelijke kennissen van mijn oom, was ze bijna net zo scherp om de kamers te verkennen zoals ik was. Op de begane grond gingen we door de eerste deur die aan de linkerkant was toen je de hal met een hoge plafonds binnenging. Binnenin was een kamer die rijkelijk is ingericht in de eigentijdse stijl, met diepe mauve wallpaper opgehangen aan de muren en een gevormd Wilton-tapijt op de vloer. Zware rode fluwelen gordijnen hingen aan de ramen en in het midden van de kamer was een grote ovale houten tafel, omringd door twaalf gevulde stoelen. "Een mooie eetzaal," overwon mijn tante. "Het meest aangenaam en precies de juiste maat voor een aangenaam etentje." "Weeten we genoeg mensen in bad om een ​​etentje te houden?" Ik heb gevraagd. "We zijn gebonden. Het is tenslotte het seizoen. Hoewel we morgen morgen zullen weten. Trouwens, "voegde ze eraan toe:" Als het moest blijken dat de stad volledig verstoken was van onze vrienden, wat het meest onwaarschijnlijk is, is dit bad, we zouden zeker in het bezit zijn van een overvloed aan bemiddeling nieuwe kennissen in slechts een dag of twee." "We zouden moeten?" "Oh ja. Je zult zien wat ik al snel genoeg bedoel. " Het bestaan ​​van een eetzaal bevestigde, we bleven onderzoeken en gingen verder met het vaststellen dat ook op de Begane grond was een salon (met boekenkasten, een schrijftafel en voldoende ruimte voor een uitklapbare ontbijttafel), en dat dit een van de huizen was met een gentleman's retraite, die mijn oom als zijn studie zou gebruiken. Doorgaan naar de volgende verdieping omdat we onze weg op de Grand Trap maakte, voelde ik me zo elegant dat ik de hertogin van Devonshire zelf kon zijn en de gepolijste Bannister Rail glijdt als glas onder mijn vingertoppen en stuurde een rilling op mijn ruggengraat. Op de eerste verdieping hebben we de vermakelijke kamers geïnspecteerd. Dit waren de terugtrekkingsruimte en de grote slaapkamer van het huis dat mijn tante zou zijn. De terugtrekkingsruimte hield ik niet zo leuk als de slaapkamer. Ik bewonderde de Piano Forte en het bloemenontwerp op het bleke gouden behang, en het was natuurlijk veel luxueuzer dan de kamers beneden omdat dit is ontworpen om de hoofdruimte te zijn voor ontvangst in het huis, en dus zachte meubels (en de De mooiste theekast die ik ooit heb gezien). Ik heb echter nog steeds de voorkeur gegeven aan de witte en lichtblauwe inrichting in de slaapkamer van mijn tante, en was blij om te herinneren dat de bezoekers van morgen in ieder geval samen met mezelf in deze kamer kunnen worden getoond. Ik hoop dat we misschien een groot deel van de ochtend bezoekers hebben. Vervolgens vervolgden we naar de tweede verdieping. Er was de slaapkamer van mijn oom aan de linkerkant van de trap - een vrij minder grote aangelegenheid dan mijn tante, maar nog steeds erg leuk en compleet met een scheerbekleding, groot vierpaalbed en goede kledingkast. Aan de rechterkant van de landing was een andere slaapkamer, en dit zou mijn tante me vertelden, mijn slaapkamer zijn voor de duur van ons verblijf; Wat heb ik eraan gezien? Het antwoord daarop is dat ik het erg leuk vind. Het heeft blauwgroen behang op de bovenste helft van de muren, maar is wit geverfd onder de grensrail. Ik heb een meest opvallende open haard met een gedetailleerde gipsrand, een kaptafel, een ladekast, een spiegel, een gevoerde harde rugstoel en een zeer comfortabel tweepersoonsbed, opnieuw met gordijnen en vier berichten, volledig voor mijn eigen gebruik! Dat zou meer dan genoeg zijn om me op zichzelf te verrassen, maar vanuit mijn ramen vind ik ook het grote plezier om de komen en Goings op de drukke straat hieronder te kunnen zien. Ik zou waarschijnlijk nog verder kunnen zien, misschien zelfs op en over het dak van het huis tegenover, vanaf de volgende verdieping, maar mijn tante zei dat deze tweede verdieping zo hoog was als we zouden gaan. "De zolderkamers," legde ze uit, "zijn het domein van James, de heer Johnson en MrSdrewit. Als zodanig denk ik dat we de inselzaak van degenen aan hen moeten verlaten. " E604969F5E918DB64C82C74E86DB7D0A Onze tour door de tweede verdieping is gedaan, mijn tante heeft ook geconcludeerd dat we de kelderruimtes van de keuken, de bijkeuken en de ziendierenhal (de enige kamers van het huis afgezien van die op de zolder die ik hier niet heb opgenomen, ) aan de grondige inspectie van mevrouw Drewit. "Ik moet bekennen," zei ze: "Dat ik nauwelijks beter zou weten wat een goed gevulde keuken vormt dan dat wat passeert voor een functionele gunkast. Het is beter dat mevrouw Drewit de voorraad van de bedienden in staat is en ons verder informeert over iets dat ze nodig heeft. " Ik ben niet zo onwetend op de binnenlandse afdeling als mijn tante. Ze werd opgevoed als het enige kind van rijke ouders die, zegt ze, op haar. Haar dagen waren volledig gevuld met het verkrijgen van prestaties. Ik ben aan de andere kant, als een van de zes, heeft mogelijkheden gevonden om naar de keukens te sluipen om traktaties uit onze eigen kok, mevrouw grijs, die vriendelijk genoeg was om haar van tijd tot tijd te laten helpen met haar beroemde appelpastei, Door de gebak-deksels te maken, en met het kneeden van brooddeeg en andere dergelijke taken. Ik heb er liever genoten, hoewel ik weet dat ik het mogelijk niet had moeten hebben, en had er de voorkeur aan moeten hebben om bezig te zijn met mijn naald of met mijn schilderij. Tot dit punt heb ik erin geslaagd om mezelf af te leiden van mijn rommelende maag met het opnemen van de lay-out van het huis. Nu, nu heb ik gemeld dat ik dwingt op zulke gelukkige herinneringen aan het bakken dat ik nog een keer herinnerd wordt aan zijn kale toestand. Hopelijk zal MRS Drewit terugkomen en zal mijn woedende eetlust worden bijgelost. Toen we eenmaal hebben gegeten, zei Oom zei dat we naar de stad gaan en kijken over het bekendmaken van onze aanwezigheid. Ik moet nog precies weten wat hij hiermee bedoelt, want toen ik hem vroeg om uit te leggen, knipikte hij gewoon naar mij. Ik ben half met nauwelijks opwinding, halve zenuwen. Ik ben eigenaar, ik ben echt zo wanhopig om een ​​goede indruk te maken ...
Jenni Waugh HeadshotHet tijdschrift van Eveline Helm's Time in Bath heeft zijn weg online gemaakt dankzij Jenni Waugh, een van onze gidsen in het centrum van Jane Austen. Ze schrijft: "Ik kon het niet verzetten om de exploits van Eveline te delen, ik hoop dat iedereen ze zo interessant en vermakelijk vindt als ik!"

1 reactie

I like how she describe everything, very curios for part three ;-)

mia

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

Jane Austen News - Issue 5 - JaneAusten.co.uk
jane austen news

Jane Austen Nieuws - februari 2016

Volg onze blog voor al het wekelijks Jane Austen Nieuws van overal op de wereld. Austentious rendementen naar het bad In 2013, 2014 en 2015 is het Jane Austen-festival geëerd om host te spelen aan...

Meer informatie
Easter Colouring Competition at the Jane Austen Centre - JaneAusten.co.uk
easter colouring competition

Pasen kleurencompetitie in het centrum van Jane Austen

Tussen de 27 maart en 9 april vragen we Jane-fans jong en oud om onze speciale Jane Austen Pasen-ei op de meest creatieve manier te kleuren. Bloemen, borduurwerkpatronen, geïllustreerde personages ...

Meer informatie
logo-paypal paypal