Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Ter illustratie van Jane Austen: de uitdaging van de kunstenaar

Illustrating Jane Austen: The Artist's Challenge - JaneAusten.co.uk
art

Ter illustratie van Jane Austen: de uitdaging van de kunstenaar

"Deze worden gedaan door [elinor]," zei hij; "En jij, als een man van smaak, zal ik zeggen, wees tevreden met hen, ik weet niet of je ooit eerder een van haar uitvoeringen toevallig zag, maar ze is in het algemeen gerekend om uitermate goed te trekken." -Gevoel en gevoeligheid

Enkele jaren geleden werkte Cassandra Chouinard met het Jane Austen Centre, om onze bereidheid Novella te illustreren, Er moet moord zijn, door Margaret C. Sullivan. Haar charmante illustraties bracht Jane Austen (en Mevrouw Sullivan's) personages tot leven en we waren blij toen we hoorden dat ze opnieuw een Austen-roman had geïllustreerd - deze keer, Gevoel en gevoeligheid, voor de online uitgever, Girlebooks. Hier vertelt ze ons over de uitdagingen die ze tegenwerkte toen ze deze roman tot leven bracht.

 

Cassi, vertel ons alsjeblieft over je achtergrond in de kunst.

Ik moet zijn begonnen met tekenen zodra ik de handmatige behendigheid heb ontwikkeld die nodig is om een ​​kleurpotlood vast te houden in plaats van het te eten omdat ik me niet meer herinner dat ik niet tekende. Na vele jeugdjaren van verschrikkelijke ruwe en onzinnige krabbelaars, dacht ik erover om een ​​kunstenaar te worden (en geen cowgirl). Op de middelbare school oefende ik het schilderen in oliën met de leiding van mijn kunstleraar, Daphne Dain, en toen verkende ik andere media terwijl ik geen diploma in schone kunsten voltooid. Hoofdzakelijk heb ik een stel tekenfilms en portretten en dieren getekend.

Vertel ons over uw achtergrond met Tekening Jane Austen-gerelateerde scènes. Wanneer heb je Jane Austen voor het eerst gelezen? Wanneer ben je voor het eerst begonnen met het tekenen van Austen-geïnspireerde kunst? Teken je ooit Jane Austen-geïnspireerd werk voor de lol?

Ik trok vroeger veel periode onderwerp, met name kleding, maar niet alleen regent. Ik ging door een diepe middeleeuwse / Renaissance-obsessie in mijn eerdere tieners, en toen ondergedompeld ik me in het Victoriaanse tijdperk en raakte het regentelijkheid tijdperk aan, en toen doodde ik meer van de laatste terwijl ik door de 17 kwame en 18e eeuwenlange jarenlang. Ik heb ook genaaid en deed wat kostuums; Ik heb nog steeds een gele Empire-jurk die ik had gemaakt.

Over deze tijd tekende ik een kleine portretreeks van beroemde mensen, waaronder Jane Austen ... ik denk dat ik negentien of twintig was toen ik haar voor het eerst trok. Ik had haar boeken eerst een paar jaar eerder gelezen terwijl ik op de middelbare school zat; Helaas herinner ik me niet welke roman ik eerst lees, noch als het een vereiste lezing was of gewoon iets dat ik willekeurig zou ophalen, maar ik vond het leuk en ik heb een paar andere austen-romans, inclusief Gevoel en gevoeligheid. Ik was een bijzonder snelle en zorgeloze lezer als een adolescent, vooral omdat ik moest weten zsm Als de heldin haar man kreeg. En de waarheid wordt me herinnerd, ik herinner me dat Marianne zo geweldig was en er niet te veel mis was met Willoughby, behalve dat hij een beetje flauw en een wishy-wasachtig was - ik vermoed dat ik het gedeelte over Eliza volledig overgeslagen was! Eigenlijk vond ik het hele boek een beetje flauw dan: mijn favoriet was P & P Zelfs voordat de mini-serie met Colin Firth uitkwam. Ik hield van de dialoog van Austen, maar die arme dashwood-meisjes hebben veel wachten.

Echter, veel van de humor was toen verloren en het was erg interessant om het eindelijk op te merken terwijl ze de roman-uimte jaren later realiseerde. Het was als een heel ander boek! Ik zou ook in eerste instantie de gruwel van zittend in een kamer voor uren bijstaan ​​in een keer proberen om een ​​gesprek te maken met dezelfde onaangename mensen in dag uit.

Wat vind je leuk en niet leuk aan logies en gevoeligheid?

Ik hou van de humor, en ik heb een hekel aan de relatieve schaarste van stuitlippen Doorring-doe-actie, maar alleen omdat ik het soms moeilijk vond om spannende dingen te vinden om te illustreren. Er is veel aan de gang in dat boek, veel ondertromingen van drama en satire.

Hoe heb je besloten welke scènes van logies en gevoeligheid te illustreren? Is er iets met de roman dat het gemakkelijker of moeilijker maakt om te illustreren?

Uitbreiden op het vorige antwoord: er zijn grote subtiliteiten die worden waargenomen bij mensen die converseren, maar ik had dit beter kunnen overbrengen. Ik heb nagedacht over hoe mijn illustraties kunnen zijn verbeterd en ik heb besloten dat meer close-ups passend zouden zijn geweest. Ik trok wat mij interesseerde. Ik was echter een lafaard omdat er een paar tekeningen waren die ik wilde tekenen, maar kon het gewoon niet om welke reden dan ook. Of ik kon ze niet voorstellen, of ik worstelde met de compositie en verloor, of ik voelde dat ik de toon van het boek niet kon matchen. En aan het einde was ik gewoon lui. Er zou een afscheidsillustratie van Elinor en Edward moeten zijn. Dat is de grote die wegkwam.

Mijn belangrijkste doelen waren om de opsluiting van de samenleving te portretteren, naast de expansiviteit van de buitenwandelingen die Marianne genoten, en om het afnemen van het uiterlijk van Marianne te verbeelden. Om een ​​of andere reden heeft dit me gefascineerd. Elinor is in veel gevallen de ware heldin van het boek, maar het is Marianne die het meest zichtbaar verandert. Hoewel, kom om eraan te denken, als ik meer gedetailleerde portretten had getrokken, had ik elinor ooit zo angstiger kunnen afgebeelden. Dat zou fantastisch zijn geweest en het spijt me dat ik er op het moment niet aan heb gedacht. In ieder geval nam ik grote genot bij het uitbreiden van Jane's meer snijkarakterisaties: de oudere Miss Steele = Vapid, Lucy Steele = knaagdierachtige sluw, Robert Ferrars = belachelijk, enzovoort.

Wat inspireerde je visueel voor de illustraties? Heb je bijvoorbeeld op elk moment een bepaalde filmadaptatie of acteur in gedachten gehad?

Het was al een tijdje geleden dat ik Emma Thompson's filmadaptatie had gezien en ik besloot daar weg te blijven, evenals eerdere illustraties zoveel mogelijk om mijn quasi-plagiaristische sponsachtige tendensen te dwarsbomen. Ik heb de neiging om dingen die ik heb gezien en vergeet dan dat ik het had gezien en het niet voorstelde. Dit kan erg gênant zijn. In plaats daarvan probeerde ik zoveel mogelijk te vinden als ik kon uit het boek zelf en mijn eigen visie van elk personage dienovereenkomstig incubeer. Toegegeven, ik twijfel er niet aan dat sommige van de gezichten in het boek uit anonieme mensen waren die ik in het openbaar had gezien. Ik probeer niet naar vreemden te staren, maar het gebeurt en dus heb ik geïnvesteerd in sommige gespiegelde zonnebril. Misschien was ik op een dag nog een dag geleden, ik was op een bus of metro of waar kijkend naar een oude vrouw met een geknepen gezicht op wat lawaaierig kind oplicht, en nu is zij mevrouw Ferrars.

Je "portret" van Jane Austen is opvallend. Wat was je gedachteproces achter het portret?

Ik denk dat het portret van haar zuster een verrassend veel informatie geeft. Het is niet het meest gepolijste werk, maar het treft me als een compilatie van vele jaren met Jane, duizenden op duizenden gesprekken en gedeelde momenten op een stuk papier gerold. Ik zat en staarde het eeuwenlang aan, toen liet ik het in mijn gedachten rollen voor meeres, toen trok ik wat uitkwam. Het was nogal ruw en ik heb uiteindelijk veel digitale bewerkingen gedaan om het te maken, hoewel ik het gevoel heb dat sommige van de onbewerkte energie in deze fase verloren ging.

Ik tekende vroeger veel portretten - voor een paar zomers, ik had een kraam in een buitenmarkt en trok iemand die zat en betaalde, evenals tal van mensen die niet - en uit honderden (duizenden? ) Van mensen die ik heb getrokken, waren er een paar mensen die ik gewoon niet kon tekenen. Hun verschijning was meer afhankelijk van hun karakter en animatie dan de werkelijke botstructuur en, in een paar gevallen kende ik de persoon te goed om terug te gaan en hun fysieke uiterlijk duidelijk te zien. Het portret van Cassandra herinnerde me daarvan aan. Ik stel je voor dat Jane Austen als deze kleine, fijne gebaarde enogige vrouw die soms een zeer verschillende uitdrukking had (vooral toen ze werd geamuseerd door iets dat heel weinig anderen hebben opgemerkt), maar die anders bijna onopvallend was. Tenzij je een blik rustelde met haar, zou je lang duren om haar in een montage te merken.

 


Cassandra Chouinard is een Canadese kunstenaar die nogal wat dingen heeft getrokken, variërend van mensen tot huisdieren tot microscopische organismen. Ze heeft genoten van het werken aan verschillende samenwerkingen met Margaret C. Sullivan, meest recent een nieuwe editie van Gevoel en gevoeligheid.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

Jane Austen’s Women and Their Creative Skills - JaneAusten.co.uk
ladies

Jane Austen's vrouwen en hun creatieve vaardigheden

Ze was een vlakte, moederlijk soort vrouw, die hard in haar jeugd had gewerkt, en nu dacht dat ze zich recht hebt op de occasionele vakantie van een thee-bezoek; En die voorheen veel aan de vriende...

Meer informatie
Annotating Jane Austen: What Would Elinor Do? - JaneAusten.co.uk
Cassandra Chouinard

Jane Austen annoteren: Wat zou Elinor doen?

Margaret C. Sullivan neemt een diepgaande blik op zin en gevoeligheid

Meer informatie