Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Meeting Young Jane Austen

Meeting Young Jane Austen - JaneAusten.co.uk
Juvenilia

Meeting Young Jane Austen

"Het is spannend om bij te dragen aan de Jane Austen 200-vieringen, met optredens van jonge Jane en Meet Miss Austen, mijn adaptaties geïnspireerd door Austen's Juvenilia." - Cecily O'Neill De uitbundigheid en absurditeit van de korte romans, speelt en letters die bekend staan ​​als de Juvenilia veroverde onmiddellijk mijn interesse. Veel van de personages, situaties en problemen in deze tienerwerken anticiperen duidelijk op de volwassen romans van Austen, en de dialoog is net zo grappig en onthullend als alles wat ze later schreef. Het was de kracht van de dialoog waarvan ik denk dat deze heerlijke stukken kunnen worden aangepast voor het podium. Dit is de eerste spraak van Mary van De drie zussen,

Ik ben het gelukkigste schepsel in de wereld! Ik heb een aanbod van het huwelijk van de heer Watts ontvangen! Het is het eerste voorstel dat ik ooit heb gehad, maar ik ben niet van plan het te accepteren. Ik geloof tenminste dat ik dat niet zal doen. De heer Watts is nogal een oude man, minstens tweeëndertig. Hij is heel duidelijk - zo duidelijk dat ik niet kan verdragen om naar hem te kijken. Hij is ook erg onaangenaam en ik haat hem meer dan elk lichaam in de wereld! Hij heeft een groot fortuin, maar dan is hij zo erg gezond
Ik zou geen bewijs kunnen vinden dat de Juvenilia was eerder gedramatiseerd, hoewel de titel van de recente film, Liefde en vriendschap, dat is gebaseerd op Austen's Lady Susan, leende de titel van een van de kleine meesterwerken in de Juvenilia. Net zoals De drie zussen, Ik kies Het bezoek en Liefde en vriendschap om in te nemen Jonge Jane. Uitverkoopprestaties volgden en dit was de impuls voor het publiceren van het script van Jonge Jane. Ik ben momenteel aan het werk Meeting Miss Austen, een andere selectie van werken van de Juvenilia. Een van de meest meeslepende personages is Lady Greville, die zich trotseert op het feit dat ze 'altijd haar geest spreekt'. Hierdoor kan haar net zo grof zijn als ze leuk vindt. Ze objecten voor het feit dat Maria, een jonge dame in 'noodlijdende omstandigheden', een nieuwe jurk aan de bal draagt.
Ik moet bezitten, want je weet dat ik altijd mijn geest spreek, dat ik het een onnodig stuk last denk. Het is niet mijn manier om fouten te vinden met mensen omdat ze arm zijn, want ik heb altijd het gevoel dat ze meer zijn veracht en pedigeerd dan de schuld. Maar ik moet zeggen dat naar mijn mening je oude gestreepte jurk vrij goed genoeg zou zijn geweest. Om je de waarheid te vertellen - ik spreek altijd mijn geest - ik ben heel erg bang dat de helft van de mensen in de kamer niet zal weten of je een jurk hebt of niet.

Herinnert dit je aan Lady Catherine de Bourgh in Pride and Prejudice? Elizabeth Bennet beschrijft dame Catherine's manier als 'Dignified Thermtinence', en Lady Greville, hoewel niet zo waardig, klinkt zeker als een nauwe relatie. Ze is slechts een van de vele buitengewone personages die dit jaar moeten worden aangetroffen Jonge Jane en Meeting Miss Austen. Als onderdeel van het Winchester-festival, Meeting Miss Austen wordt uitgevoerd in het Discovery Center, Winchester, op 8 en 9e, 2017.Jonge Jane Wordt uitgevoerd bij de Longstock Nursery, The Leckford Estate, Stockbridge, Hampshire, van 12-15 juli 2017.

Cecily o'neill is een schrijver, directeur en workshopleider gevestigd in Winchester. Zij is de artistiek directeur van 2timetheatre, een nieuwe prestaties en publishing venture gewijd aan het opnieuw verbeelden van klassieke en originele teksten voor het podium. t

Als je geen beat wilt missen als het gaat om Jane Austen, zorg er dan voor dat je bent aangemeld voor de Jane Austen Nieuwsbrief Voor exclusieve updates en kortingen van onze online cadeauwinkel. 

 

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

Yours Sincerely: Jane Austen's Heroes - JaneAusten.co.uk
jane austen hero

De jouwe oprecht: de helden van Jane Austen

De jouwe oprecht: de helden van Jane Austen Oorspronkelijke inhoud door Rhian Fender "Er was zeker een groot wanstelsel in de opleiding van die twee jonge mannen. Men heeft alle goedheid, en de ...

Meer informatie
A Dangerous Intimacy: Mansfield Park and Playing at Love - JaneAusten.co.uk
A Contrary Wind

Een gevaarlijke intimiteit: Mansfield Park en het spelen van liefde

Door Lona Manning Een groep jonge mensen, die de regenachtige weken van de herfst samen in 'A Doffe Country House' passeert, besluit zichzelf te vermaken door een toneelstuk te organiseren. Dus w...

Meer informatie
logo-paypal paypal