Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Een nadere blik op Catherine Knight

A Closer Look at Catherine Knight - JaneAusten.co.uk
adoption

Een nadere blik op Catherine Knight

Ik ben heel erg verplicht voor mevrouw Knight voor zo'n bewijs van de interesse die ze me inneemt, en ze kan eraan vertrouwen dat ik Mr. Papillon zal trouwen, wat ook zijn tegenzin of de mijne kan zijn. Ik ben haar veel meer dan zo'n onbeduidend offer verschuldigd.
Jane Austen naar Cassandra 9 december 1808
 

Catherine KnatchBull Knight, de vrouw van Thomas Knight, is het best bekend bij Janeites als de adoptie Moeder van Jane Austen's broer Edward; Edward's erfenis van de riddergoederen bracht hem, onder andere, het eigendom van Chawton Cottage, dat hij in staat was om zijn moeder en zusters als een huis te bieden, en waarin Jane haar romans voor publicatie heeft geschreven en herzien.

De meeste biografieën zien haar niet als een grote invloed op het leven en het schrijven van Jane Austen, hoewel ze duidelijk interesse had in de Austen-dames en ook in Jane Austen's gepubliceerde schrijven. Mevrouw Knight's relatie tot de Austen-zusters maakt verschijning in een brief geschreven door Lady KnatchBull, Née Fanny Knight, Edward's oudste dochter en Jane Austen's favoriete nicht, aan haar jongere zus:

Ja, mijn liefde Het is heel waar dat tante Jane uit verschillende omstandigheden niet zo verfijnd was omdat ze van haar talent zou zijn geweest en of ze vijftig jaar later had geleefd, zou ze in veel opzichten meer geschikt zijn voor onze meer verfijnde smaken. Ze waren niet rijk en de mensen met wie ze voornamelijk gemengd waren, waren helemaal niet hoog gefokt, of kortom, alles meer dan middelmatig en ze natuurlijk de 'superieur in mentale bevoegdheden en teelt waren op hetzelfde niveau als verfijning -Maar denk ik in het latere leven hun geslachtsgemeenschap met mevrouw Knight (die erg dol is op hen), verbeterde ze en tante Jane was te slim om niet alle mogelijke tekenen van 'Common-Ness' (als een dergelijke uitdrukking niet opzij legde is toegestaan) en leert zichzelf om meer verfijnd te zijn in geslachtsgemeenschap met mensen in het algemeen. Zowel de tantes (Cassandra en Jane) werden opgevoed in de meest complete onwetendheid van de wereld en zijn wegen (ik bedoel met betrekking tot mode enz.) & Als het niet was geweest voor het huwelijk van Papa, die hen in Kent bracht, en de vriendelijkheid van Mevrouw Knight, die vaak gebruikte om een ​​of andere van de zusters bij haar te laten verblijven, zouden ze zijn geweest, dat niet minder slim en aangenaam in zichzelf, heel erg onder de maat en zijn wegens zijn. Als je dit alles haat, smeek ik jr 'pardon, maar ik voelde het aan het einde van mijn pen en het koos ervoor om langs te komen en de waarheid te spreken.

Het achterlaten van de mening van janeesa's van de gemoedstoestand van Lady KnatchBull Wanneer die brief is geschreven, kan men de opmerkingen over mevrouw Knight uittrekken - dat ze dol is op en vriendelijk voor Jane en Cassandra Austen. De vermeldingen van mevrouw Knight in Jane's brieven dragen dat uit, en geven ook aan dat de genegenheid werd geretourneerd en haar vriendelijkheid zeer gewaardeerd.

Catherine KnatchBull huwde Thomas Knight II in 1779, rond de tijd dat haar portret door George Romney werd geschilderd, toonde haar als een mooie en elegante vrouw. Twee jaar later heeft haar man de landgoederen van zijn vader geërfd, waaronder eigendom en huizen in Godmerham, Chawton en Steventon. Haar vader, de Rev. Wadham Knatchbull, was een jongere zoon van Sir Edward KnatchBull, 4e Baronet. (Fanny Knight, Catherine's geadopteerde kleindochter, getrouwd Sir Edward KnatchBull, 9e Baronet, Catherine's neef en groot-kleinzoon van de 4e Bt.; Hun zoon, verhoogd tot de perage als Heer Brabourne, bewerkte de eerste editie van Jane Austen's brieven, de meeste van die werden geërfd door zijn moeder en ontdekte na haar dood.)

Als onderdeel van hun trouwtocht bezochten de ridders Steventon, waar ze eerst de kennis van jonge Edward Austen maakten. Edward is uitgenodigd om de ridders tijdens zijn vakantie te bezoeken, en in 1783, toen het duidelijk werd dat de ridders kinderloos zouden zijn, adopteerden ze formeel de zestienjarige Edward als hun erfgenaam, zoals weergegeven in het silhouet links (klik voor een grotere versie). Volgens Deirdre Le Faye leunt de heer Knight op de Jane's stoel van zijn zuster, en mevrouw Knight is de dame aan de andere kant van de tafel, draaide zich om om de heer Austen te zien die Edward presenteert. Edward bleef tot 1786 in Steventon; De ridders stuurden vervolgens Edward op de Grand Tour en hij ging met de ridders in 1790 wonen. De heer Knight stierf in 1794; Drie jaar later heeft Mevrouw Knight de controle over het landgoed naar Edward gedraaid, en laat alleen een inkomen van £ 2.000 voor zichzelf en een klein huis genaamd witte broeders in het nabijgelegen Canterbury, waar ze zou leven. Toen dit schema voor het eerst werd voorgesteld aan Edward, protesteerde hij dat ze niet zo veel kon opgeven, en weigerde haar toe te staan ​​haar omstandigheden te verminderen "om ons te verrijken". De reactie van mevrouw Knight was allemaal vrijgevigheid.

Als er iets gewild was, mijn liefste Edward, om mijn resolutie te bevestigen met betrekking tot het plan, stel ik het uitvoeren van de uitvoering, zou uw brief dit effect hebben; Het is onmogelijk voor een persoon om hun dankbaarheid en genegenheid uit te drukken in termen meer aangename en bevredigender dan je hebt gekozen, en uit het diepst van mijn hart geloof ik dat je perfect oprecht bent als je me verzekert dat je geluk het beste is beveiligd door me te zien In het volledige genot van alles dat kan bijdragen aan mijn gemak en troost, en dat geluk, mijn lieve Edward, zullen de jouwe zijn door aan te trekken aan mijn wensen. Vanaf de tijd dat mijn partijdigheid voor je Mr. Knight heeft geïnduceerd om je te behandelen als ons geadopteerde kind, heb ik voor je de tederheid van een moeder gevoeld en heb je nooit meer verdienst aan genegenheid dan op dit moment verschenen; Om uw verdienste te belonen en daarom te plaatsen in een situatie waarin uw vele uitstekende kwaliteiten zullen worden opgeroepen en nuttig is voor de wijk, is de dierbare wens van mijn hart. Veel omstandigheden aan grote land bezittingen, zeer bevredigend voor een man, zijn op dit moment volledig verloren; Maar als ik je in het plezier van hen zie, zal ik, indien mogelijk, mijn GratentUTE voelen aan mijn geliefde echtgenoot verdubbeld, omdat ik in mijn handen heb geplaatst de kracht van het schenken van geluk op één zo heel dierbaar voor mij.
Hoewel een dergelijke mate van vrijgevigheid niet kon worden gedupliceerd voor elk lid van de familie Austen, mevrouw Knight, als Fanny schreef, nam een ​​soort interesse in de Austen-dames, vooral na de dood van Mr. Austen; Maar al in 1791 leek mevrouw Knight een interesse in Jane's intellect te laten zien, zo niet ook in haar juveniele schrijven. In haar parodische geschiedenis van Engeland verdedigt Jane Mary, Queen of Scots:
Oh! Wat moet deze betoverende prinses wiens alleen FROND was toen de hertog van Norfolk, en wiens enige zijn nu Mr. Whitaker, mevrouw Lefroy, mevrouw Knight, en ikzelf. . . .
De heer Whitaker was de auteur van een boek dat probeert Mary, Queen of Scots te betuigen, en mevrouw Lefroy was een buurman die ook een soort mentor voor Jane was. Om mevrouw Knight in deze context te hebben, betekent dat ze voldoende kennisgeving had genomen van jonge Jane Austen om de geschiedenis met haar te hebben besproken; vriendelijke kennisgeving inderdaad voor een oudere dame om zelfs een vroege jonge neef te nemen. De brieven van Jane Austen tonen de aanhoudende aandacht. Zij en Cassandra ontvingen de komende jaren van mevrouw Knight. Vanaf de brief van 7 januari 1807:
We zijn zeer blij te horen dat Elizabeth is zo veel beter, en hopen dat u verstandig van nog verdere wijziging in haar zijn als je terugkomt van Canterbury. Of uw bezoek daar moet ik nu spreek “onophoudelijk”; het verbaast, maar bevalt me meer, en ik beschouw het als een zeer rechtvaardige en eervolle onderscheiding van jullie, en niet minder om het krediet van Mrs. Knight. Ik twijfel er niet aan of je je tijd doorbrengen met haar meest aangenaam in een rustige en rationeel gesprek, en ik ben zo ver van het denken haar verwachtingen van u zal worden misleid, dat is mijn enige angst is van je wezen zo aangenaam, zo veel om haar te proeven, als om haar wensen om u te houden met haar voor eeuwig. Als dat het geval is, moeten we verwijderen Canterbury, die ik niet zo goed zou willen als Southampton.
Dit vriendelijkheid, zo leek het, uitgebreid niet alleen om kennis en bezoeken van haar jongere neven, maar ook om financiële bijstand. Het lijkt inderdaad dat “Mrs. K.” was een vroege beschermheer van Jane Austen. Uit de brief van 20 juni 1808:
... gingen we naar de White Friars, waar mevrouw K. was alleen in haar salon, zo zacht en aardig en vriendelijk als usual.-Ze informeerde naar elk lichaam, vooral mijn moeder & jezelf ... Vanmorgen bracht me een brief van mevrouw . Knight, met de gebruikelijke Fee, en alle gebruikelijke vriendelijkheid. Ze vraagt me om een dag of twee deze week door te brengen met haar, om te voldoen aan mevrouw C. Knatchbull, die met haar man komt naar de W. Friars om dag- en ik denk dat ik zal-go. mij geraadpleegde Edward-& denkt het zal worden geregeld voor mevrouw JA's ga met me op een ochtend, mijn verblijf de nacht, en Edward's rijden me naar huis de volgende Evening.-Her zeer aangename aanwezig zal mijn omstandigheden vrij eenvoudig te maken. Ik zal de helft te reserveren voor mijn Pelisse. . . . Mevrouw Ridder eindigde haar brief met: “Geef mijn best liefde voor Cassandra wanneer je schrijven op haar.” Ik zal graag een dagje in het Witte Friars heel veel. . . . Ik stuurde mijn antwoord door ze aan mevrouw Knight, mijn dubbele aanvaarding van haar nota en haar uitnodiging, die ik zonder veel inspanning schreef; want ik was rijk- en de rijken altijd respectabel, ongeacht hun stijl van schrijven zijn.
Uit de brief van 26 juni 1808:
En nu ik denk dat ik heb al de noodige replys & communicatie gemaakt; En kan mezelf disport als ik kan op mijn Canterbury visit.-Het was een zeer aangename bezoek. Er was alles wat het zo maken; Vriendelijkheid, gesprek, en verscheidenheid, zonder zorg of de kosten. . Wij vonden Mrs. Knight en beter; maar vroeg als het was alleen 00:00-we hadden nauwelijks gehaald onze mutsen voordat bedrijf kwam-Ly. Knatchbull en haar moeder; en na hen slaagde mevrouw White, mevrouw Hughes en haar twee kinderen, meneer Moore, Harriot en Louisa, en John Bridges, met zulke korte intervallen tussen elke zo om het te maken een kwestie van wonder voor mij dat mevrouw K. en ik zou wel eens tien minuten alleen zijn of geen vrije tijd voor een comfortabele gesprek hebben gehad, maar we hadden de tijd om een beetje van alles te zeggen. . . .Mvr. K. heeft beloofd om te bellen in Castle Square; Het zal gaan over het einde van juli. Ze lijkt een prospect zijn echter dat ze in die provincie weer in het voorjaar voor een langere periode, en zal een dag met ons op als ze is. Jij en ik hoeven elkaar niet te vertellen hoe blij we zijn om de aandacht te krijgen van, of betalen aan iedereen die verband houden met, mevrouw Knight. Ik kan het niet helpen betreuren dat nu, als ik het gevoel genoeg haar gelijk aan haar maatschappelijke genieten, zie ik zo weinig van de laatste.

Zo duidelijk Jane Austen van mening dat de tijd doorgebracht met Mrs. Knight was meer dan alleen een plicht om een vriendelijk en gul relatieve, maar iets heilzaam op zich, en iets om van te genieten.

Na de Austen dames verwijderd om Chawton Cottage, rente Mrs. Knight's voortgezet. In oktober 1809, schreef ze aan Fanny Knight,

Ik hoorde van de Chawton Partij op zoek naar zeer comfortabel bij het ontbijt, van een man die was ongeveer tien dagen geleden reizen met hun deur in een Post-chaise. Uw rekening wordt gehouden met de hele familie geeft mij de oprechte Pleasure, en ik smeek u zult ze allemaal te verzekeren hoeveel ik voel me geïnteresseerd zijn in hun geluk.
Blijkbaar voelde mevrouw Knight voldoende interesse in Jane's geluk om een ​​beetje matchmaking te suggereren met de Chawton Rector. Vanaf de brief van 9 december 1808:
Ik ben heel erg verplicht voor mevrouw Knight voor zo'n bewijs van de interesse die ze me inneemt, en ze kan eraan vertrouwen dat ik Mr. Papillon zal trouwen, wat ook zijn tegenzin of de mijne kan zijn. Ik ben haar veel meer dan zo'n onbeduidend offer verschuldigd.
Mevrouw Knight bleef interesse in Jane's schrijfcarrière, en in tegenstelling tot enkele van de jongere leden van het gezin werd opgenomen in het geheim van haar auteurschap, omdat ze Cassandra vroeg over de voortgang van de publicatie van zin en gevoeligheid. Vanaf de brief van 26 april 1811:
Nee, ik ben inderdaad nooit te druk om aan S & S te denken. Ik kan het niet meer vergeten, dan kan een moeder haar zuigkind vergeten; & Ik ben je veel verplicht voor je vragen. Ik heb twee vellen gehad om te corrigeren, maar de laatste brengt ons alleen naar W. (IlloughBin) 's eerste uitstraling. Mevrouw K. betreurt op de meest flatterende manier die ze tot mei moet wachten, maar ik heb nauwelijks een hoop op zijn uit te komen in juni. . . . Ik ben erg bevredigd door de interesse van mevrouw K.. En wat dan ook het geval is wat mijn kredietwaardigheid bij haar is, wens oprecht dat haar nieuwsgierigheid eerder tevreden kan zijn dan is nu waarschijnlijk. Ik denk dat ze mijn elinor zal houden, maar kan niet op iets anders bouwen.

Terwijl het bronmateriaal schaars is, kan men een portret van deze soort, elegante vrouw en haar interesse in het welzijn en intellectueel leven van Jane Austen en haar zus en moeder opbouwen.

Als je meer wilt weten over het leven en de tijden van Jane, waarschuw je onze boekenwinkel voor wat geweldig non-fictie leest.


Margaret C. Sullivan is de editrix van Austenblog En de auteur van het handboek van Jane Austen: een verstandige maar elegante gids voor haar wereld. (Quirk Books, 2007). Ze wenst dat zij ook, haar portret kan laten schilderen door George Romney. Bronnen: Austen-Leigh, William en Austen-Leigh, Richard Arthur, Herzien en uitgebreid door Deirdre Le Faye. Jane Austen: een familierecord. Boston: G.K. Hall & Co., 1989. Fergus, Jan. Jane Austen: een literair leven. New York: St. Martin's Press, 1991. Lane, Maggie. Jane Austen's familie door vijf generaties. Londen: Robert Hale, 1984. Le Faye, Deirdre. Jane Austen (De levens van de British Library Writers). New York: Oxford University Press, 1998. Le Faye, Deirdre, Ed. Jane Austen's brieven (Derde editie). Oxford: Oxford University Press, 1995. The Peerage.com

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

The Life and Crimes of Jane Leigh-Perrot - JaneAusten.co.uk
Aunt

Het leven en de misdaden van Jane Leigh-Perrot

Ellen Moody neemt ons mee door de potentieel criminele geschiedenis van Jane Leigh-Perot.

Meer informatie
The Beefsteak Club - JaneAusten.co.uk
baked potatoes

The BeefSeak Club

Een politieke club beroemd om zijn steak en aardappelen dieet

Meer informatie