Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Hoe ik verliefd werd op Georgette Heyer

How I Fell in Love With Georgette Heyer - JaneAusten.co.uk
authors

Hoe ik verliefd werd op Georgette Heyer

Upload.Wikimedia.org/wikipedia/en/1/15/Georgett ...
Ik struikelde op Georgette Heyer tijdens een gouden tijd van mijn leven na het afstuderen van de universiteit toen ik drie kostbare vrije maanden had voordat ik weer naar school begon. Bursting met jeugdige energie, ik wist niet wat ik moest doen met mijn tijd. En dus raakte ik de boeken, maar deze keer voor plezier. In die tijd zou ik een boek per dag kunnen opduiken als ik zo geneigd was, en ik heb doorgespoeld Jane Eyre. Wuthering hoogtes. Tess of the d'Urbervilles. Rebecca. Vader en zonen, door Ivan Turgenev, een van mijn favoriete auteurs, en Trots en vooroordeel (voor de tweede keer in mijn leven). Die laatste roman met zijn sprankelende humor en helder uitzicht op het dorpsleven leek een adem van frisse lucht na de verhoogde emoties van de Victoriaanse auteurs.

Voor mij was Mr. Bennet het beeld van mijn vader, wiens wrange uitspraken altijd deed pauzeren voordat ik kon achterhalen of hij een sport van mij, zelf of een andere onwetende doelwit kon achterhalen. Mevrouw Bennet herinnerde me aan mijn gekke Nederlandse grootmoeders - die beide enigszins hysterisch en zeer veeleisend waren. ik lees Trots en vooroordeel twee keer die zomer (en begon een traditie van het lezen van het elke zomer voor de komende twintig jaar). Hebzuchtig ik bereikte ik voor meer Jane Austen-romans totdat er niets meer waren. Ik wierp tegen de ziekte die Jane had gedragen voordat ze genoeg romans kon produceren om mijn verslaving te verzekeren. Waar te draaien? De bibliotheek natuurlijk. Ik keek Regency Romans op en vond ... Clare Darcy? Ok, dacht ik. Ik zal haar proberen en pakte een kopie van Victoire, een meest logische keuze gezien mijn gegeven naam en lees het boek in een lange vergadering.

Hoe het te vermelden: Clare Darcy is To Jane Austen Wat een sputterende kaars is naar de zon bij High Noon. Mijn zoektocht was niet voorbij. Mijn appartement RoomMie, ook een janite, ontdekte de Flashman-romans van George MacDonald Fraser. Zij geliefd hen. Maar ontluikende kleine feministische me wilde boeken geschreven door humoristische vrouwtjes, geen man zonder interesse in de gang van kleine stadsfamilies en hun verkering rituelen en dwaze geestelijkheid en sterke heldinnen die een ding of twee konden leren. En dus vervolg ik mijn zoektocht.

Op een dag vond ik een roman van Barbara Cartland. Terwijl ze haar cheesy boek opzij gooien over een 16-jarige-heldin met een hartvormig gezicht, vroeg ik me af of ik haar kon in rekening brengen voor het verspillen van mijn kostbare leven. Ik heb mijn zoektocht voortgezet. En daar was het. Op de onderste plank in de bibliotheek. Arabella. Het was een zielig excuus van een boek - hond-eared, gesmeerd en gedeeltelijk in de wervelkolom gescheurd. Ik heb de voorklep gelezen - Arabella door Georgette Heyer - zat vervolgens op de grond en begon te lezen. Geestige woorden sprongen van de pagina's. Ik lachte met vreugde. Voordat ik het boek heb uitgecheckt en ging door met het lezen in één lange vergadering. Mijn kamerMie, die twee weken na de universiteit haar nieuwe baan was begonnen, kwam thuis van het werk om me verdiept te vinden. "Ik vond een nieuwe auteur," zei ik, vertelde haar dat ze het boek kon lezen toen ik klaar was. Ik gaf het die nacht aan haar.

We waren allebei meteen verslaafd aan Georgette Heyer. Ik keerde terug naar de bibliotheek en checkte alle Georgette Heyers die ik kon vinden. Mijn kamermie en ik werden verliefd op Arabella, Maar we werden die-harde fans toen we tegenkwamen Venetia, de Grand Sophie, Sylvester, en Frederica. Tegen het einde van de zomer hadden we al het GHS gelezen dat we onze handen op zouden kunnen leggen, zelfs de mysteries en geschiedenissen. (Gelukkig was Georgette productief.) Mijn kamermie en ik waren twee jonge en hopeloze romantici. We hielden van de glinsterende, gedetailleerde beschrijvingen van de personages, de kleding die ze droegen uit dure winkels en de huizen, steden en steden die ze bewoonden. We leerden over Regency London en de manieren en de mores van de ton. Georgette Heyer-personages spraken in Cant, en dus hebben we Britse accenten getroffen en bij elke gelegenheid gebruik gemaakt van Cant-speech.

Onze vriendjes, terwijl een beetje gemystified, gespeeld, zelfs debatteren welk wapen effectiever was in een gevecht - de Epee of het zwaard. Maar dan drong het leven binnen en mijn intense liefdesrelatie met Georgette Heyer moest een achterbank nemen. Ik keerde terug naar school en begon academische boeken opnieuw te lezen. Ik liet mijn obsessie achter, behalve mijn jaarlijkse date met Trots en vooroordeel.

Flits een aantal decennia die Sourcebooks begon te herpubliceren Georgette Heyer-romans. Nogmaals begon ik ze regelmatig te lezen, alleen deze keer beoordeelde ik ze ook. Ik ontdekte dat mijn smaken waren veranderd en dat ik me meer aangetrokken voelde tot andere romans De terughoudende weduwe en Het handige huwelijk. Ik heb nooit opnieuw gelezen Arabella, Want ik wilde mijn eerste liefde niet alleen opnieuw bekijken om te ontdekken dat ze gebreken had. Ik proef mijn herinnering aan het eerst ontdekken van Georgette Heyer en bedankbronboeken voor de mogelijkheid om die gouden zomer opnieuw te beleven. Ik houd ongeveer 10 GH-boeken op mijn hoekje en Kindle (ja, ik heb allebei), dus ik ben niet erg ver van een van mijn favoriete auteurs. Als je geïntrigeerd bent, zijn alle romans van GH's beschikbaar bij Sourcebook's Ontdek een nieuwe liefdeswebsite .

Georgette Heyer


Vic Sanborn houdt toezicht op twee blogs: Jane Austen's World en Jane Austen vandaag. Vóór 2006 adverteerde ze alleen Jane Austen en lees er trots op en vooroordelen trouw elk jaar. Tegenwoordig wordt ze ondergedompeld in het lezen en schrijven over het leven van de auteur en het Regency-tijdperk. Co-oprichter van haar lokale (en zeer kleine) boekgroep, Janees op de James, ze begon haar blogs als een manier om haar onderzoek te delen over het Regency-tijdperk voor haar roman, wat niet gepubliceerd zit op een stoffige plank. In haar beroepsleven biedt VIC middelen en professionele ontwikkeling voor leraren en beheerders van de volwasseneneducatie en geletterdheid van Virginia. Dit artikel is geschreven voor Jane Austen's World en wordt hier met toestemming gebruikt.

2 reacties

Ho letto il primo libro nel 1971 la ragazza chiamata carità , poi di seguito tutti quelli che uscivano con cadenza annuale, sono a 24.
Ultimamente ho trovato l’erede misterioso, è completamente diverso da tutti i precedenti , non rispecchia per niente il suo stile, i personaggi sono incolori, come se l’avesse scritto un’altra persona, noioso e banale. Non c’è nulla della heyer, sto facendo fatica a finirlo. Non è suo.

Daniela

I discovered Arabela when I was in HS. I worked as a Paige in a library and read every book the library had by the author. The head Liberian’s mother was also a Georgette Heyer admirer which is probably why our library had so many of her novels. My obsession led to the novels of Barbara Cartland once I had run out of novels by Georgette Heyer in our library. But Barbara Cartland, although described as writing in the tradition of Georgette Heyer, did not satisfy me. I kept looking and then read Pride and Prejudice —- so much superior to any I had read before her that I stopped looking and continue to relish and reread over and over all of the works of Jane Austen. Pride and Prejudice and Emma being my favorites. It was Georgette Heyer that introduced me to Jane Austen and I am so grateful!!
One of my favorite novels by Georgette Heyer is The masquerades, which you do not mention. In it a brother and sister switch gender roles in order to hide their identities. At one point in the novel the sister, posing as a man, fights a duel! In fact I have not read that novel since I was an undergrad in college and I mean to reread it now, in the very near future!!
Thanks for bringing up Georgette Heyer!!
I really enjoyed your blog!

Renee Turner

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

Publishing Austen in the E-Book World - JaneAusten.co.uk
Cassandra Chouinard

Publiceer Austen in de E-Book World

Een Q & A met Laura McDonald of Girlebooks

Meer informatie
Writing In Tough Times: Jane Austen in Bath and Southampton - JaneAusten.co.uk
author

Schrijven in moeilijke tijden: Jane Austen in Bath en Southampton

Rebecca Smith, auteur van de Jane Austen Writers 'Club, weerspiegelt over de schrijfpraktijk van Jane in dit exclusieve stuk voor de Jane Austen Centre-blog.

Meer informatie
logo-paypal paypal