Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Een Darcy Christmas

A Darcy Christmas - JaneAusten.co.uk
calico critic

Een Darcy Christmas

Een beetje Kerstmis in Pemberley Laura Hartness geniet van de feestdagen met drie Austenesque-schrijvers als ze een paar kousduffers aanbieden Een Darcy Christmas. Verhaal 3 - een Darcy Christmas door Sharon Lathan terwijl Sharon Lathan's Novella het concludeerde verhaal van het boek is, besloot ik haar te lezen Een Darcy Christmas eerst. Ik heb onlangs haar roman van de volledige lengte afgewerkt, In de armen van Mr. Darcy, dus ik had nog steeds haar stem in mijn hoofd, om zo te zeggen. Ik was verheugd om te ontdekken dat dit korte verhaal bijna als een vervolg voelde op haar derde boek in De Darcy Saga, hoewel ik zeker weet dat dat niet noodzakelijk de intentie was. Een Darcy Christmas is een raam in veel vakantiegeizoenen tijdens het leven van de familie Darcy. Het begint de kerst voor Darcy weds Elizabeth en eindigt vele jaren later wanneer ze 23 jaar zijn getrouwd. Elk hoofdstuk deelt momenten van een bepaald adventsseizoen, het opnieuw bekijken van de personages die door Jane Austen zijn geïntroduceerd en ook nieuwe vrienden en familieleden ontmoet. Deze novella was lief, onschuldig en plezierig, en ik hield ervan om te zien hoe de Darcy-familie groeide en in de loop van de jaren gerijpt. Niet elk jaar was vol vrolijk, en ik werd vooral in één hoofdstuk verplaatst toen Elizabeth het verlies van een geliefde rouwt. Ik kan datzelfde hoofdstuk ooit opnieuw lezen als ik het ongeluk heb om te rouwen zoals ze deed. Het was erg aanraken en kon troost brengen in dat soort verdriet. Zoals waar is voor de andere twee Novellas in deze collectie, Sharon Lathan's Een Darcy Christmas is een aangename compositie. Het komt overeen met de gevoelens van de andere twee auteurs en brengt een warme gloed naar het hart. Verhaal 2 - Kerstcadeau door Amanda Grange Second in mijn lezing was Kerstcadeau door Amanda Grange. Hoewel ze over een dozijn boeken heeft geschreven, waarvan er velen op mijn "worden gelezen" lijsten, heb ik het nog nooit in de buurt genomen om haar werk te lezen. Dus dit korte verhaal is mijn hors d'oeuvre in haar banket van literaire aanbiedingen. KerstcadeauDe openingslijn betaalt een eerbetoon aan de openingslijn van Jane Austen Trots en vooroordeel, dat ik erg amusant vond. De gebeurtenissen van haar verhaal komen voor in de maanden na de huwelijken van Elizabeth en Jane, van wie beide moeders voor de eerste keer worden. Terwijl we het kerstseizoen met Grange's personages delen, hebben we de mogelijkheid om te bezoeken met veel van de individuen uit de originele roman, die ze zelfs voor een tijd in één huis brengen. Kerstcadeau is erg stil en ingetogen, maar het is een aangename tijd met de personages van Austen. Haar toon is zeer het evociterend van de stijl van Jane Austen en de vakantietradities die getrouwd zijn aan het tijdperk en waren een beetje een opleiding voor mij. Grange introduceert een nieuw personage dat een beetje intriges biedt, en ik hoop dat ze dit karakter en hun romantische mogelijkheden in de toekomst gebruikt. Natuurlijk wordt een heerlijk geschenk geschonken aan de conclusie van het verhaal. Het werk van Ms. Grange is ook een geschenk, een kleine kous-stuffer om te genieten voordat ik de grotere geschenken openen van haar full-length-romans. Verhaal 1 - Mr. Darcy's Christmas Carol door Carolyn Eberhart Derde in mijn lezing was Carolyn Eberhart's Darcy's Christmas Carol. Ik heb dit voor het einde gered vanwege mijn liefde voor Dickens ' Een kerstlied, en ik hoopte dat het beste was gered voor het laatst. Ik was niet in het minst teleurgesteld. In feite overtrof Eberhart's Novella mijn verwachtingen. Ze was echt succesvol in het samenvoegen van de wereld van Jane Austen's Trots en vooroordeel en Dickens ' Carol. Zoals Dickens 'werk, dit Carol brengt met het bitterheid en spijt, evenals verlichting en hervorming. Er zijn cameo's die een genot waren, waardoor een nog groter knikje is om te dicken. Ik aarzelen om meer details te geven, omdat ik geen van de heerlijke momenten voor jou wil bederven. Volstaat het om te zeggen, al diegenen die zichzelf fans van Jane Austen en Dickens noemen ' Een kerstlied zou dit verhaal moeten lezen. Deze kleine bloemlezing Een Darcy Christmas Als geheel zou een uitstekende keuze zijn van lezen voor uw vakantieseizoen. Als ik de kans had, zou ik het lezen op een besneeuwd weekend, opgerold in mijn favoriete stoel met een mok warme chocolademelk. Zoals die rustgevende drank, de drie verhalen van Een Darcy Christmas zijn kort, lief en warm het hart. Ik hoop dat ze hetzelfde doen voor jou ook. RRP: £9.99 Paperback: 304 pagina's Uitgever: Sourcebooks, Inc (30 nov 2010) Taal: Engels ISBN-10: 1402243391
Laura Hartness is de schrijver bij De Calico-criticus. Ze vindt het leuk om boeken, films, fitnessvideo's en aanverwante producten te beoordelen. De enige janite van haar huishouden woont met haar man en twee zonen in Zuid-Florida. Nog steeds vast voor kousvullers? Hoe zit het met een handgemaakt Elizabeth Bennettof Meneer DarcyKerstboomdecoratie? Elizabeth Darcy

Lees verder

Henry Cecil, 1st Marquess of Exeter - JaneAusten.co.uk
Acrobat Reader

Henry Cecil, 1e Marquess of Exeter

De inspiratie voor Tennyson's Lord Burleigh

Meer informatie
James Lind: Medical Pioneer - JaneAusten.co.uk
charles

James Lind: Medical Pioneer

een Schotse arts die bekend staat voor het uitvoeren van de eerste klinische proef

Meer informatie