Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Het Journal of Eveline Helm, deel vijf - in de Assembly Rooms, eindelijk!

The Journal of Eveline Helm, Part Five - At the Assembly Rooms, at last! - JaneAusten.co.uk
Assembly Rooms

Het Journal of Eveline Helm, deel vijf - in de Assembly Rooms, eindelijk!

Beste lezer, Ik hoop dat dit Journal of My Time in Bath nuttig voor je moet zijn. Bij het lezen kun je de vele faux-pasjes en schaamte laten sparen die ik niet was. Ik voel echt dat als dit werk zelfs een andere jonge dame van het publiek belachelijk in de vergaderruimtes van bad zou moeten voorkomen, dan zal het volledig de moeite waard zijn geweest. Nederig de jouwe, Eveline Helm. Helm2

Juni 1797

Ik ben ongelooflijk blij om te melden dat de Sedan-stoeldragers me niet laten vallen op weg naar de montagekamers omdat ik had gevreesd dat ze zouden kunnen. Zoals het bleek, heb ik liever genoten van mijn korte rit; Het was een soepelere reis dan ik had gedacht, en zeker een zeer grote reis. Mijn oom verliep ons te voet, want heren in bad zullen niet doen, en was er om ons te begroeten als de deuren van mijn tante en mijn eigen respectieve dozen voor ons gehouden. Ik slaagde erin om uit het kleine compartiment te stappen met wat ik hoop was een zekere mate van genade, en bevond me voor de ingang, die bestaat uit een groot pediment dat wordt opgehouden door vier bleke stenen kolommen. Er was weinig tijd om de grandeur van de buitenkant in te nemen, maar toen mijn tante haar arm door de mijne verbonden en me naar binnen begeleidde. Eenmaal toegelaten, gingen we verder naar de kamers. De assemblagekamers in de huis in de huis, waarnaar ik eerder danst, zijn niets vergeleken met de badmontagekamers. Nadat we onze mantels in de garderobe aan de rechterkant hadden gedeponeerd bij het verlaten van de ingangsvestibule, draaiden we om en gingen we de balkamer binnen via de tegenoverliggende deuren aan de linkerkant. De kamer was enorm; Het was minstens honderd voet lang en veertig breed en het plafond was van Triple Height. Halverwege de eend-eiwand was een reeks hoge ramen, aan beide zijden geflankeerd aan beide zijden door een geschilderde Romeinse kolom in de muur die in het laatste licht van de dag verhuurde. Rondom de kamer, onder en boven deze vensters, waren ingewikkeld gegoten pleisterwerkgrenzen. En, in het midden van de kamer, hing er vijf grote kroonluchters op, die, zoals mijn tante fluisterde in mijn oor (hoewel luid genoeg te horen boven het geluid) elk veertig kaarsen! Denk gewoon! Wat met dit en de ramen, de kamer was allemaal licht en schoonheid. Gelukkig stelden de vier grote open haarden, twee in elk van de langere muren, die ook de lichtniveaus in de kamer zouden hebben verhoogd, leeg waren, maar toch dus, gezien het enorme aantal mensen in het verblijf en in combinatie met de Balmy June Night, De hitte in de kamer was inderdaad een zeer grote. Het aantal mensen dat ik zojuist heb vermeld, viel in twee categorieën; Degenen die zijn gezeten en permanent door de drie tiers stoelen geplaatst rond de rand van de balzaal, en degenen die een landdans op en dansen en dansen die ik niet onmiddellijk herkende, maar die misschien de haspel van Lady Moncrieff is geweest. De Minuets hadden al plaatsgevonden, beginnend om zes uur, en hadden toen een weg gekregen voor de dansen van het land om acht uur. Later zou de muziek stoppen zodat de thee, koffie en lichte drankjes kunnen worden geserveerd in negen in de grote theekamer aan de andere kant van de vergaderzalen. Daarna zou de land van het land hervatten. Tegen negen uur was ik er zeker van dat de dansers die op zes waren aangekomen, het meest blij zouden zijn van een verfrissing, hoe licht dan niet te vergeten de muzikanten die de hele avond hadden gespeeld. Helm1 Maar dan moet ik de muzikanten noemen! In de ballen die ik eerder heb bijgewoond (de grotere zijn degenen waar ik naar verwijs ik in plaats van de dansen onder vrienden die zijn getroffen in de vreugde van het moment na een diner) slechts vier muzikanten zijn verloofd, zoals de gewoonte is, zoals de gewoonte is en ze hebben de gebruikelijke piano, cornet, viool en violoncello gespeeld. Het aantal aanwezige dansers hier is echter van zo'n groot aantal; Mijn tante vertelt me ​​dat er hier regelmatig van vijfhonderd mensen op zijn, en dat er een dozijn muzikanten zijn die uit de Minstrel-galerij spelen. "Ik benig ze niet hun rol," zei mijn tante, wendden tot mij toen we de koppels dansten. "Niet alleen spelen ze hier, maar ze zijn ook elke ochtend in dienst in het spelen in de pompkamers, en dan nemen ze 's avonds hun beurt hier of op particuliere concerten. Zelfs hun middagen zijn niet van henzelf, want ze kunnen dan bezet zijn in het spelen voor een privéfeest op het onderdak van een heer of bij een van de grote herbergen. Stel je voor! Ik weet zeker dat ik niet weet hoe ze het doen! " "Zeker, er zijn andere bands in het bad die een deel van hun gewoonte van hen kunnen nemen en daarom een ​​respijt van constant spelen?" Ik zei. "Geen zoals zij. Ze waren volledig in dienst om uitsluitend te handelen als het badorkest. Om die reden zijn ze ondanks hun zware werklast niet zo slecht gedaan door; Ze kunnen tenminste veilig leven in de wetenschap dat zij zullen worden betaald en in staat om hun huur te betalen. " "Ik veronderstel dat je gelijk hebt," zei ik, en laat mijn aandacht een keer op de dansers verdwijnen. Het was net zo in Londen, en zoals mijn tante had gezegd, dat het meest modieuze jurkmateriaal wit mousseline en afleidingen daarvan was. Dame op dame gekleed in wit, room en ivoor draaide rond de kamer, geëscorteerd door heer in fijne zijde vesten en jet-zwarte tailcoats. Wit was niet de enige kleur die door de dames wordt gedragen (er was één pauwblauwe jurk in het bijzonder dat ik moeite had om mijn ogen weg te trekken van), maar het was veruit het meest populair. Wat betreft de heren, sommige van de heren die ik zag, hadden een andere van de London-modehianen geadopteerd en fijn gestreefde cravats die gebonden waren in dergelijke gecompliceerde stijlen die zo ver van hun nek hebben afgelegd dat ik verrast waren dat ze hun hoofden konden verplaatsen. Beau Brummel kan worden beschouwd als de arbiter van herenmode, maar in mijn meest bescheiden mening denk ik dat hij ook de arbiter van veel van hun ongemak zou kunnen zijn. Mijn tante en ik verlieten de balzaal, het doen om terug te keren door en door eens hadden we de rest van de kamers gezien. Niet dat ze een openbaring voor mijn tante waren, maar ze is zo'n vriendelijke en attente vrouw die ze zei dat ze niet kon dromen om zichzelf te vestigen totdat ik de kamers in hun geheel heb uitgebracht met de kamers in hun geheel. De volgende kamer die we betraden bij het verlaten van de balzaal was de achthoekige kaartkamer. Versierd in een dieprijke geel, is het centrum opgenomen met tafel op tafel van heren en dames, maar voornamelijk heren, die allemaal verschillende kaartspellen spelen. Ik zag de speculatie, opscheppen en whist onder de spellen in uitvoering, en ook na een korte tijd zag ik mijn oom, enigszins omgekeurd aan een tafel in de verre rechts, naast een andere onverletbare open haard (de kaartkamer, zoals de balkamer, ook had er vier). Hij lachte en praatte met vele andere fijne heren, want vooroordelen zoals ik ben, is er echt geen andere manier om mijn oom te beschrijven, die ik niet eerst herkende. "Ik wist dat we hem hier moesten vinden," zei mijn tante tegen me met een dierbare glimlach in haar stem. "Het kost hem nooit lang om zichzelf een tafel te vinden. Ik vrees dat we hem nu hebben verloren voor de avond. Nu mijn liefste, waar zou je het volgende willen zien? Ik ben bang dat we op dit moment de thee-kamer niet kunnen betreden, maar we kunnen de Octagon Ante-kamer waarnemen als je zou willen? " "Is er veel te zien in de ante-kamer?" "Zeer zoveel als je in een andere ante-kamer zou kunnen zien." "Waarin Case, "zei ik. "Als je het niet erg vindt, zou ik heel graag willen gaan kijken en wat meer van het dansen te kijken." "Maar natuurlijk." We wenden onze weg terug door de kennis van mensen rond de deuren van de kaartruimte en in de balkamer. De haspel was nog steeds bezig, dus mijn tante en ik scande de tiers van stoelen en zag twee stoelen samen in de tweede rij; De eerste rij is al vol in de buurt van waar we waren, en navigeren naar een ander deel van de kamer terwijl de dans in gang was, was geen wijs idee. Voordat we echter meer dan twee stappen naar onze beoogde bestemming hadden verhuisd, vonden we onze wijze geblokkeerd door de heer Dawson, de meester van ceremonies. "Mrs Denison, Miss Helm, sta me toe om de heer Thomas Palmer te introduceren ..."
Webjenni Waugh Headshot Het tijdschrift van de tijd van Eveline Helm in bad heeft zijn weg afgelegd dankzij Jenni Waugh, een van onze gidsen in het centrum van Jane Austen. Ze schrijft: "Ik kon het niet verzetten om de exploits van Eveline te delen. Ik hoop dat iedereen ze zo interessant en vermakelijk vindt zoals ik deed! "
   

Lees verder

The Mirror of Graces: the Final Blush of Accomplishment - JaneAusten.co.uk
accomplshment

De spiegel van genaden: de laatste blozen van de prestatie

Hoe te bezitten dat "zeker iets" in de toon van uw stem, adres en uitdrukkingen

Meer informatie
Quizzing Glasses: A History by Candice Hern - JaneAusten.co.uk
accessories

Quizzingsbril: een geschiedenis van Candice HERn

Miss Thorpe is echter vier jaar ouder dan Miss Morland, en ten minste vier jaar beter geïnformeerd, had een zeer beslist voordeel bij het bespreken van dergelijke punten; Ze kon de ballen van bad v...

Meer informatie
logo-paypal paypal