Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Een steek van Austenische inspiratie

A stitch of Austenian inspiration - JaneAusten.co.uk
arts and crafts

Een steek van Austenische inspiratie

Vrouw loopt materiaal door een naaimachine

De CoviD-19-pandemie heeft ons allemaal op verschillende manieren getroffen, maar met de korte en vaak donkere dagen van de winter in gedachten, heb ik bepaald dat dit het jaar was toen ik mezelf opnieuw zou bekendmaken met een hobby die ik jaren geleden opnieuw gaf - Naaien. Niets te ambitieus, begrijp je, maar ik ben vastbesloten om iets draagbaar te maken.

Toen ik bezeten was van het enthousiasme en het vertrouwen van de jeugd (vele jaren geleden), herinner ik me dat ik mijn moeder's oude hand naaimachine leent en begon aan ploegenjurken en strappy-tops (in het geval dat je het nog niet hebt gerealiseerd dat dit de jaren '70 was, het decennium voor groot haar en ra-rokken). Ik maakte eigenlijk een geloofwaardige taak van de items die ik heb aangepakt, maar dwing je me eerlijk gezegd om toe te geven dat ze behoorlijk basic waren. Waar ging dat vertrouwen? Wanneer deed mijn vermogen om wat materiaal te pakken en gewoon rechtstreeks in de val te duiken? Zelfs de reservegordijnen van mijn moeder waren niet veilig van mijn naaig-ijver. Mijn excuus is dat mijn moderne machine, gekocht in een recente fit van enthousiasme en koppige vastberadenheid om 'het beest' te beheersen, er zoveel ingewikkelder uitziet dan de oude hand aangestoken.

Ik heb toevallig een aantal van de letters van Jane Austen herlezen en het stelde me om af te vragen wat Jane aan alle soorten materialen die vandaag beschikbaar zou hebben geacht bij de klik op de knop, zelfs als wij aan onze deur beschikbaar zijn, Kan de lokale markt niet bezoeken en leeftijden doorbrengt door de materiële kraampjes (als we het geluk hebben om nog steeds een lokale markt te hebben in normale tijden). Noodzakelijk naaien was toen zoveel deel uit van het leven van een vrouw.

Verwend voor keuze, kijk ik naar de variëteiten van patronen en texturen, polyester, katoen, chiffon, zijde en wol en het kopen van niets. Jane Austen lijkt echter nogal veel tijd te hebben doorgebracht met het beoordelen van de voor- en nadelen van verschillende materialen Toen er geen internet was om haar te helpen en moest het op de harde manier worden gedaan, voet door winkels. Ze schrijft naar Cassandra in juni 1799 over gaas beschikbaar op 4 shilling A yard, gekleurde muslins bij 3 shilling en zespence een werf in april 1811 (hoewel ze Cassandra waarschuwt dat ze rood zijn, en niets als het groen dat is opgegeven) en Ze meldt over het succes van de erranselen die ze in maart 1814 op haar gaasjas heeft gezet.

Op dit moment herinner ik mezelf aan Harriet Smith en haar eindeloze diehering in Emma, ​​worstelde om haar te beslissen of ze haar wil kleding en lint stuurde haar op school of in het woninghuis. Ik herinner mezelf eraan dat ik iets nodig heb en ga gewoon aan de slag.

Ach ja, er is altijd morgen ...

Margaret Mills is een particuliere docent voor volwasseneneducatie. Ze geeft gesprekken met een scala aan onderwerpen, waaronder natuurlijk Jane Austen. Als je, zoals Margaret, geïnspireerd bent door Jane Austen, zouden we graag van je horen. Klik hier om de richtlijnen te lezen over het indienen van uw eigen blog in het Jane Austen Center-blog.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

Meet the online community bringing period dress to a new generation - JaneAusten.co.uk
fashion

Ontmoet de online community Breng periode jurk naar een nieuwe generatie

Wie gaat het GEN Z leren hoe echt jurk? Ontmoet de online persoonlijkheden die periodejurk naar een nieuwe generatie brengen.    

Meer informatie
Catherine Morland reading in Northanger Abbey

Halloween -kostuums, Jane Austen -stijl!

Halloween nadert snel, het is tijd om je Jane Austen Halloween -kostuums bij elkaar te krijgen

Meer informatie
logo-paypal paypal