Doorgaan naar artikel

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Een kijkje bij het decoreren van een eigen kamer van de eigen

A Peek at Decorating a Room of One's Own - JaneAusten.co.uk
Barton Cottage

Een kijkje bij het decoreren van een eigen kamer van de eigen

Auteur van Het decoreren van een eigen kamer van eigen, Susan Harlan, vertelt ons meer over hoe het boek is ontstaan ​​en vergelijkt de verdiensten van twee van de meest iconische afbeeldingen van het nieuwe huis van het Dashwood in Gevoel en gevoeligheid -Barton Cottage.

***

Ik heb altijd van literaire huizen en Jane Austen gehouden. De Gevoel en gevoeligheid en Trots en vooroordeel Hoofdstukken in Het decoreren van een eigen kamer van eigen waren oorspronkelijk onderdeel van mijn kolom "Great House Therapy" voor de prachtige feministische site De toast. Ik was begonnen met Thornfield Hall in Charlotte Brontë's Jane Eyre, maar ik wist dat ik wilde dat Austen een groot deel van de kolom zou zijn: ik zou zeker schrijven over Pemberley en Barton Cottage. En toen ik begon de kolom in het boek uit te breiden, wilde ik in meer austen persen, als ik kon.

Ik herinner me dat ik de 1995 heb gezien Trots en vooroordeel Miniseries met mijn vrienden Erika, Ania en Kristina tijdens ons tweedejaars jaar in Colombia in Columbia, we hebben ons allemaal uitgesproken op de twee dubbele matrassen die ik naast mijn slaapzaal op kamerkamer had gezet (ik weet niet hoe Ik slaagde erin de extra te haken). We hadden de eerste dvd van de video-winkel in de straat gehuurd, de prachtige en nu-gone filmplaats op 105e Straat, en het moment dat we het klaar waren, belden we en bestelden en bestelden de volgende. Zoals iedereen, waren we geobsedeerd door de zwemmende Darcy van Colin Firth, dus ik verwijs naar dit moment in Het decoreren van een eigen kamer. En wanneer ik aan Elizabeth denk en de Gardiners Penderley naderen, denk ik aan deze film en hoe het landgoed zichzelf als magie onthult

.

En ik bleef in de loop der jaren Austen-aanpassingen kijken. Ze laten me nadenken over hoe de huizen in haar romans opnieuw en opnieuw worden vereld. Filmadaptaties brengen literaire huizen tot leven. Een directeur moet beslissen wat een plaats eruit ziet - en welk echt huis een fictieve woning kan benaderen. De twee Barton-huisjes in Ang Lee's 1995 Gevoel en gevoeligheid en Andrew Davies '2008 BBC Miniseries konden niet anders zijn. Beide zijn serieuze downgrades uit het Norland Park, maar terwijl de eerste een 18 ise-Century Stone Cottage met een estuarium, een boomhut en een pastorale sfeer - "comfortabel en compact", zoals ons wordt verteld in de roman - het laatste is Blackpool Mill, een kleinere 15e-Century Cottage zat op de romantische en tempestuele Atlantische Oceaan. Toen de Dashwoods bij hun nieuwe huis in Lee's film aankomen, staan ​​ze voor het pand, met ontzetting. De uitdrukkingen op hun gezichten zeggen alles over hun lot in het leven. En in de productie van Davies ziet mevrouw Dashwood (Janet McTEER) er absoluut met afschuw aan. Maar het huisje in deze aanpassing is vandaag een aantrekkelijk pittoresk gebleven voor het publiek, zo niet aan mevrouw Dashwood: het is een grote vraag als vakantiewoning.

   

Soms is een huis in een film precies zoals je het in je geest ziet, en soms verrast het je. Omdat de film van Lee mijn eerste was Gevoel en gevoeligheid aanpassing, dat Barton Cottage is de Barton Cottage voor mij, en het is dichter bij de beschrijving in de roman. Maar ik moet zeggen dat ik de somberheid van Blackpool Mill aantrekkelijker vind. Het is altijd winderig. (Misschien moet ik het gewoon zelf huren.) Toen ik aan de Austen-kolommen werkte, keek ik beide films een paar keer opnieuw, terwijl ik tijdens het terugdraaien door de romans om de passages over Pemberley, rosings opnieuw te lezen , Netherfield Park, Longbourne House, Norland Park en Barton Cottage. En ik citeer aanzienlijke delen van deze passages in de hoofdstukken: ik wilde veel Austen's taal in de "House Tours", gemengd met de taal van de hedendaagse designcultuur. En toen ik de kolom in het boek ontwikkelde, voegde ik een zijbalk toe Overreding, dat is mijn favoriete Austen-roman. Ik wilde dat Anne iets over haar thuis, Kellynch Hall en haar domme vader kan zeggen. Ik heb ook een zijbalk van Mr. Knightley in toegevoegd Emma, Praten over de inrichting bij Donwell Abbey. Het zou leuk zijn geweest om over te schrijven Northanger Abbey, te. Helaas! Zoveel opties.

 

*****

Susan Harlan is een universitair hoofddocent van de Engelse literatuur bij Wake Forest University in Winston-Salem, North Carolina en een schrijver wiens werk in de Voogd ons, de Geroosterd brood, Wegen en koninkrijken, McSweeney's Internet Tenden, Literaire hub, Jezebel, Ingetogen, de Haarspeld, de Vestiging, de Gemeenschappelijk, en de Awl. We hebben een beperkt aantal ondertekende kopieën van Het decoreren van een eigen kamer van eigenbeschikbaar om te kopen hier in onze online cadeauwinkel.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Lees verder

Why Jane Austen's Persuasion Still Captivates Audiences - JaneAusten.co.uk
Adaptation

Waarom Jane Austen's overtuiging nog steeds het publiek boeit

Deze lente 2018 produceert Theatre6 een touringproductie van Jane Austen's Overreding. Artistiek directeur Kate McGregor bespreekt waarom ze hebben gekozen om het werk voor zes acteurmuzikanten aan...

Meer informatie
Stressed and Anxious?  Read Emma - JaneAusten.co.uk
daisy goodwin

Gestrest en angstig? Lees Emma

Gestrest en angstig? Lezen Emma Televisieproducent, dichter en bestverkopende auteur, Daisy Goodwin, (auteur van de wil van De Fortune Hunter en Mijn laatste hertogin) heeft haar lijst met boeken ...

Meer informatie
logo-paypal paypal